Görüş Bildir
Haberler
Penguen 4.0 Notlarım

Penguen 4.0 Notlarım

Gökhan H.
15.11.2016 - 01:29

Google Penguen 4.0 Notları

Google Penguen 4.0 Öne Çıkan Notlar

Penguen 4.0 , SEO dünyasında çok büyük bir sükse yaptı. O kadar büyük bir değişim getir ki çok büyük seo firmaları biranda ceza aldılar. Doğal olarak çalıştığına inandığımız şirketler -100 cezaları aldılar. Sonunda bugün penguen 4 algoritması artık oturdu. Artık 5 dk bir değişen aşırı sıralama kayıpları ve yükselmeleri bugün nedense yok 🙂 Buda gösteriyor ki dalgalanmalar bitti artık tansiyonumuz çıkmadan işlerimize dönebiliriz 🙂

R10, Wmaracı gibi ve tanıtım sitelerinden satın aldığınız news kayıtlı haberler sitelerinden alınan tanesi 20-50 tl arasında değişen linkler artık hiç bir işe yaramıyor Penguen 4 ile artık bunlar değersiz oldu ve hatta ceza almanıza neden oluyor.

Yine üstteki konudaki dediğim gibi tek backlink kaynağı tanıtım yazıları olan siteler ve sadece bunlar sayesinde ilk sayfaya gelmiş sitelerin çoğu artık ya cezalı yada en az 5.sayfadalar.

Penguen 4 genel olarak ceza sistemi şöyle ; hedeflediğiniz kelimelere aşırı anchor text verirseniz ve bunu göstere göstere yaparsanız Google artık bunun bir manipülasyon olduğunu görüyor.

Artık backlink kaynakları haber siteleri ve paravan siteler değil ; rehber siteler , kişisel bloglar, sektörel forumlar, video siteleri , sözlük siteleri, sektörel yani hedeflenen kelimeler alakalı web sitelerden alınan linkler ve son olarak Google plus , twitter, facebook , pinterest gibi sıralama yapabiliriz. Gördüğünüz gibi backlink kaynakları baya fazla çok burada önemli olan yavaş yavaş istikrarlı bir SEO çalışması sunmaktır.

301 Yönlendirmeleri konusunda sizlere önerim gereksiz 301 yönlendirmelerden kaçının yani drop’dan düşmüş domaini alıp daha sonra kıytırık bir host açıp sitenize yönlendirmeyin Penguen 4 ile bunlar artık işe yaramaz işler oldu.

Domain otoritesi yüksek siteler mesela ; bit.ly ve goo.gl yeni algoritma ile popüler hale geldi bu kısaltma servisleri ile hem ziyaretçi akışını görebilirsiniz hemde sitenizin ceza ve filtre almasını engellersiniz.

Özellikle domain otoritesi düşük siteler için benim önerim ; bit.ly ve goo.gl gibi url ler kullanarak bu ceza ve filtre sorunundan kurtulmanızdır.

Kaynak: https://www.seoturuncu.com/penguen-4-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın