Görüş Bildir
Haberler
Pele: "Takımıma Cristiano'yu Değil Messi'yi Alırım"

Pele: "Takımıma Cristiano'yu Değil Messi'yi Alırım"

Enver K.
17.04.2015 - 14:02

Futbol oynadığı dönemlerde formasını giydiği New York Cosmos takımının formasının satıldığı Manhattan'daki bir spor mağazasında hayranlarıyla buluşan Pele, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi ile Real Madridli Cristiano Ronaldo'yu kıyasladı.

Arjantinli yıldızdan övgüyle bahseden Pele, 'Cristiano ile Messi'yi karşılaştıramazsınız. Cristiano golcü, Messi golcü ve oyun kurucu. Takımım için Messi'yi tercih ederim' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Brezilya'nın dünya şampiyonlukları yaşadığı dönemde ABD'de futbolu teşvik etmek amacıyla New York Cosmos takımında oynadığını hatırlatan Pele, bu kararından gurur duyduğunu belirtti.

Bu arada, Pele'nin Madame Tussauds Müzesi'nde yer alan mum heykeli de söyleşinin yapıldığı mağaza önünde sergilendi.

Pele dışında Almanya'dan Franz Beckenbauer, Türkiye'den de Yasin ve Gökmen Özdenak gibi dönemin tanınmış Türk futbolcularının da görev aldığı New York Cosmos takımı, futbolda altın dönemini yaşamıştı. Pele, takımda 1975-77 yıllarında forma giymişti.

Kuzey Amerika Futbol Ligi üyesi Cosmos, 1971 yılında dünyaca ünlü Türk müzik adamları Atlantik Records'un kurucusu Ahmet Ertegün ve kardeşi Nasuhi Ertegün tarafından kurulmuştu.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0