Görüş Bildir
Haberler
Peki Ya Göz Bebeğiniz Akıllı Telefonunuzu Yanlış Şarj Ediyorsanız?

etiket Peki Ya Göz Bebeğiniz Akıllı Telefonunuzu Yanlış Şarj Ediyorsanız?

Rinascita
21.07.2016 - 13:18

Şarjı hiç bitmeyen bir telefon yapılmadığı sürece her gün aynı problemi yaşamaya devam edeceğiz. Sizin de şarjınız günün sonuna kadar dayanmıyor değil mi? Fakat telefonların bu şarj probleminde kısmen de olsa bizim de payımız var. Kulaktan dolma bilgilerle, telefonu belirli aralıklarla şarj etmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bir seferde %100 şarj olmasını sağlamak doğruymuş gibi geliyor. Fakat ya yanılıyorsak?

Batarya firması Cadex'in yaptığı araştırmalar sonunda, bir çok insanın şarj dolumu konusunda bildiklerini değiştirecek sonuçlar ortaya çıktı. Eğer bataryanızın daha uzun ömürlü olmasını ve gün boyu şarjınızın bitme durumunu kafaya takmak istemiyorsanız, sizin için birkaç önerimiz var.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/the-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarjınız tamamen dolduğunda, daha fazla şarjda bekletmeyin.

Hemen hemen hepimizin yaptığı yanlışlardan biri de bu olsa gerek. Gece yatarken telefonumuzu şarja takarız ve sabah uyanana kadar da o şekilde bırakırız.

Fakat akıllı telefonlar şarj %100 dolu olduğunda, doluluk oranını sabit tutmak için düşük oranda şarj etmeye başlıyor. Böylece, yüksek gerilimde olan telefonun içerisindeki kimyasallar yıpranıyor.

Battery University'nin yaptığı açıklamaya göre, şarjınız %100 dolu olduğunda, şarj aletini çıkarmalısınız. Bu şekilde bataryanızı rahatlatabilirsiniz. Tıpkı yorucu bir günün ardından rahatlama ihtiyacı duyduğumuz gibi, bataryalar da uzun süreli şarjın ardından rahatlama ihtiyacı duyuyorlar.

Mümkünse, %100 şarj etmeyin.

En azından zorunlu kalmadıkça.

Battery University'nin yaptığı açıklamalara göre, lityum-iyon bataryalı telefonların tamamen şarj edilmesine gerek yoktur. Çünkü uzun süreli gerilim, telefonun bataryasına zarar verir ve ömrünü kısaltır.

Her ne kadar mantıksız görünse de, eğer akıllı telefonunuzun şarjının bütün gün dayanmasını istiyorsanız her fırsatta şarj edin, fakat %100'e ulaşmasına izin vermeyin.

Her fırsatta şarj edin.

Şarjınız bittiğinde bir seferde %100 dolum yapmak yerine, gün içerisinde belirli aralıklarla şarj etmeniz daha doğru olacaktır.

Akıllı telefonunu sürekli şarj etme gibi bir imkanı olmayanlar olabilir. Fakat yine de akıllı telefonunuzun şarjını bir seferde %100 doldurmak yerine, gün içerisinde birkaç kez şarja takabilirseniz daha iyi olacaktır. Bu şekilde telefonunuzun bataryasının da daha uzun süre sağlam kalmasını sağlayabilirsiniz.

Serin tutun.

Apple, telefonunuzu şarj ederken ısındığını fark ederseniz, öncelikle telefon kılıfını çıkarmanız gerektiğini söylüyor. Eğer gün ışığına ve sıcak havaya maruz kalırsanız, telefonunuzu kapalı bir yerde tutup sıcak havadan korumalısınız. Bu, telefonunuzun aşırı ısınmasını önleyerek bataryanızı korur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
406
170
139
27
26
22
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Ali Kaba

Akıllı telefonlar şarj %100'e ulaştığında elektrik almayı kesiyor. :D

okisi

!!!...ÖNEMLİ DUYURU...!!! bu olayı denemekteki amacım bu içeriği hazırlayan kişi veya kişilerden dolayıdır herhangi bir bozulma vs durumlarında hiç bir hak k... Devamını Gör

The Devil Within

iyi ki söyledin güzel kardeşim sen olmasan kandırılacaktım Allah razı olsun hemen paylaşıyorum

Pasif Kullanıcı

''Battery Üniversitesi'' Boyle bir universite mi varmis? keyboard ya da webcam universitelerini de bekliyoruz. (yoksa tabi)

Ayşe

benim de dikkatimi çekti araştırdım da okul falan değil bu konularda online eğitim veren bir siteymiş