Görüş Bildir
Haberler
Pedagojik Formasyon Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Pedagojik Formasyon Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Meraklı Penguen
31.05.2014 - 21:40 Son Güncelleme: 31.05.2014 - 22:02

Pedagojik Formasyon Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Lisans mezunu öğrencilerin Pedagojik Formasyon başvuruları hakkında Yök tarafından duyuru yapılmasının ardından bildiğimiz üzere 28 Haziran 2014 tarihinde Pedagojik Formasyon Tercih Kılavuzu yayınlanmış ve adayların tercih işlemleri başlamıştı.

2014 yılı Pedagojik Formasyon tercih kılavuzuna baktığımızda, geçtiğimiz dönemdeki Pedagojik Formasyon alımlarına göre kontenjanların bir hayli arttırıldığını görüyoruz. Örnekle Tarih, Coğrafya ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerin bu seneki formasyon kontenjanları bunu doğrular niteliktedir. Geçtiğimiz yıl üniversite başı bu bölümlerden ortalama 40-50 kişi arası alım yapılırken, bu sene bu bölümlerde kontenjanların 80-100 kişi arası hatta bazı üniversitelerde 120-140 kişi arası olduğunu görmekteyiz.

Tarih, Coğrafya ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümlere ayrılan Pedagojik Formasyon kontenjanına baktığımızda geçen döneme oranla puanlarda düşme olacağı rahatlıkla söylenebilir. Yalnız hangi bölümün kaç en son kaç puan ile alım yapacağı hakkında yine de kesin bir bilgi vermek mümkün değildir. Öyle ki Türk Dili ve Edebiyatı bölümü geçtiğimiz dönem bir çok üniversitede 300 puan üzerinde kapatmıştı.

Ösym’nin sitesinde yayınlanan duyuruya göre tercih işlemlerinin 28 Haziran 2014 – 3 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacağı ve tercih süresinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtilmiş durumda. Meraklı Penguen sitesi olarak adayların Pedagojik Formasyon tercihlerini bir an önce yapmalarını ve kesinlikle son güne bırakmamalarını öneriyoruz.

2014 Pedagojik Formasyon tercih kılavuzuna linki tıklayarak ulaşabilirsiniz. Pedagojik Formasyon hakkındaki sorularınızı konu altında yorum yaparak bizlere iletebilirsiniz.

2014 Pedagojik Formasyon tercih kılavuzu.

Kaynak: http://www.meraklipenguen.com/pedagoj...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0