Görüş Bildir
Haberler
PC'ye Giriyor; Android'i Vuruyor!

PC'ye Giriyor; Android'i Vuruyor!

Onedio Medya
25.01.2014 - 12:34 Son Güncelleme: 25.01.2014 - 13:33

Pc'ye Giriyor; Android'i Vuruyor!

Bu yeni zararlı önce PC'nize giriyor; sonra Android'li cihazınızı vuruyor. Nasıl mı?

Windows'a bulaşan yeni bir zararlı yazılımın aynı zamanda PC'ye bağlanan Android cihazlara da bulaşmaya çalıştığı ortaya çıktı. Yeni Trojan, bulaştığı PC'lerde pusuya yatarak PC'ye bağlanacak olan Android cihazları bekliyor ve bu cihazlara bankacılık işlemlerini takip eden bir zararlı yazılım yüklemeye çalışıyor.

Android ekosisteminde bu tür bir zararlı çok rastlanan bir tür değil. Daha önce alışılan yöntem sosyal mühendisliği kullanarak telefon sahiplerinin cihazlarına zararlı yazılım barındıran uygulamaları yüklemelerini sağlamaktı.

Symantec'ten bir uzman, PC'lerden bulaşan zararlıları daha önce de gördüklerinin altını çizerek eski zararlıların telefonun SD kartına Autorun dosyaları yerleştirme çalıştığını anlattı. Yeni zararlının ise daha orijinal bir yöntem kullanarak PC üzerinde bir DLL dosyası oluşturup bunu bilgisayara bir sistem dosyası gibi kayıt ettirdiğini ve bilgisayar her açıldığında çalışmaya devam ettiğini, virüsün PC üzerindeki yerini sağlamlaştırdıktan sonra internetten bir konfigürasyon dosyası indirip Android cihazlar üzerinde çalışacak bir .APK dosyası oluşturduğunu vurguladı. Bu dosyanın ismi de AV-cdk.apk. Zararlı daha sonra pusuya yatarak bir Android cihazın bağlanması bekliyor ve AV-cdk.apk. dosyasını Android cihazın içine yerleştirip çalıştırıyor. Böylece kullanıcının banka işlemlerini takip eden bir trojan telefonun/tabletin içine yerleşmiş oluyor.

Bu tehlikeden kurtulmak için antivirüs yazılımınızın son güncellemelerini almanız yeterli olacaktır. Elbette benzer ataklara karşı da PC'nizin mobil cihazınız içinde bilinmeyen uygulamalar kurmaya çalışmasından şüphelenmeniz gerekiyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/pc-ye-gi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın