Görüş Bildir
Haberler
Pazartesi Sendromundan Kurtulmanın 10 Basit Yolu

Pazartesi Sendromundan Kurtulmanın 10 Basit Yolu

07.06.2014 - 14:19 Son Güncelleme: 08.06.2014 - 00:15

Hafta Sonunu İyi Geçirin.

Kötü geçirilmiş bir hafta sonunun Pazartesi de kötü olacaktır unutmayın ve hafta sonunda ne yaparsanız yapın ama mutlaka dinlenmeye zaman ayırın ve öğlene kadar uyumayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta İçlerine Hafta Sonu Muamelesi Yapın

Hafta sonları yapılacak aktiviteleri hafta içlerine dağıtabilir, hafta içleri de sosyal olunabilir, hem hafta içi zihinsel yorgunluk ve stres azaltmış olunur hem de hafta sonuna yüklenmemiş olunur.

Yemek ve İçmek Konusunda Hafta İçi Düzeninizi Koruyun

İş günlerinde düzenli olan yeme-içme alışkanlıklarınız haftasonu gelir gelmez sağlam bir kahvaltı, devamında zengin bir öğle yemeği ya da fast foodlar gibi dışarıda geçirilen vakitlerde tüketilen birçok yiyecek ve içecek ile bozulur ve bu size hafta içi yapılan diet ve spor başlama planları olarak geri döner

Özellikle Pazar Günleri Çok Geç Uyanmayın.

Bir karşılaştırma yapın, hafta sonu öğlen 12 - 1 saatlerinde uyandığınızda mı günü daha yorgun geçiriyorsunuz yoksa hafta sonu da olsa güne erken başladığınızda mı ? göreceksiniz hafta sonları güne erken başlamak çalışmanın stresi olmadan size farklı bir enerji verecektir.

Bir Sonraki Haftayı Kafanızda Simule Edin

Hafta sonundan , gelecek hafta sonunun hatta hafta içinin bile planını yapmak sizin daha organize bir iş günü ve planlanmış bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacaktır. aynı zamanda hafta sonunda sosyal çevrenizde olan bitenler ve çevrenizde gözünüze takılan herşey kafanızdaki ampülü yakabilir  işiniz ile ilgili sizi geliştirecek, kimsenin aklına gelmeyecek fikirler edindirebilir.

Yapılacaklarınızı hafta sonuna da yayıp zaman kazanın

Hafta için birikmiş işlerden sizi yormayacak ve çok zamanınızı almayacak olanlarından birkaç tanesini gözünüze kestirip bir kafede ya da  açık havada bilgisayarınızı kullanabileceğiniz internet erişimi olan bir mekanda stresten uzak bir zaman diliminde yapabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta Başına Doğru Başlamak da önemli,

Pazartesi gününe erken başlamak, biraz erken uyanmak geç kalma stresini yaşamamanızı, yola erken çıkmanız pazartesi trafiği ile karşılaşmamanızı, ofise erken gelmeniz ise daha kolay odaklanmanızı sağlar. Pazartesileri kimse bunları yapmaz ve yetişme kaygısı ile gereksiz stres bünyeye yüklenir.

Pazartesi Günü Kendinizi Ödüllendirin Bunu Pazartesiden Beklemeyin, Yapmaz...

Pazartesi günü sizi motive edecek ne ise onu yapmanız hafta başına başlangıç için iyi bir yoldur. Bu bir çikolata, bir porsiyon bol şekerli kürt böreği ya da bol malzemeli bir sandviç olabilir.

Almıyorsunuz Demiyoruz, Pazartesi Sabahlarına Mutlaka Duş Alarak Başlayın

Sabah alacağınız ılık bir duş uykunuzu açar, kan dolaşımını hızlandırır, toksinleri atar sizi canlandırır. daha ne yapsın ?...

Uyandığınızda Siz Sevdiğiniz Müzik ve Güneş Işığının eşlik Etmesine İzin Verin.

Sevdiğiniz müzik büyük ihtimalle sizin ritminizdir ve bu ritmi yakaladığınızda canlanır, motive olur ve günü daha renkli simule edersiniz. Sabahları sizin güneşi güneşinde sizi görmesine izin verin. Dünyadaki tüm varlıkların hayat kaynağı güneşimiz ile her sabah kucaklaşın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
15
8
8
8
7
0