Görüş Bildir
Haberler
Pau Gasol: "Dünya Kupası Türkiye'ye Yakışır"

Pau Gasol: "Dünya Kupası Türkiye'ye Yakışır"

Fatih
11.08.2014 - 22:11

"Dünya Kupası Türkiye'ye Yakışır"

İspanya Milli Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Pau Gasol, ülkelerinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'yla ilgili açıklamalarda bulundu ve Türkiye'ye övgüler gönderdi.  

İspanya Milli Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Pau Gasol, 2023 yılında FIBA Dünya Kupası'nın Türkiye'de düzenlenmesi halinde muhteşem bir atmosferle karşılaşacaklarını söyledi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'yla yarın Granada'da, ardından da 14 Ağustos Perşembe günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayacakları karşılaşmayı değerlendiren Pau Gasol, 'Eminim ki Türkiye'de güzel bir karşılaşma oynanacak. Türk Milli Takımı şu an yeniden yapılanma içinde ve takım da daha genç oyunculardan kurulu. Açıkçası yeniden Türkiye'ye karşı oynayacağım için heyecanlıyım. İstanbul'da bizi muhteşem bir atmosfer bekliyor. Dünya Kupası yolunda bizim için iyi bir test olacak. Hazırlık dönemindeki en zorlu rakibimizin Türkiye olduğunu söyleyebilirim' dedi.

Türkiye'de yeniden bir FIBA Dünya Kupası organizasyonun düzenlenmesi durumunda bunun heyecan verici olacağını belirten yıldız oyuncu, 'Türkiye'de insanlar basketbolu çok seviyor. Bu oyuna karşı da büyük bir tutkuları var. Ülke olarak Türkiye, her zaman bu tip büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek düzeyde. Çok ateşli taraftarlara sahipler ki bu da onlara her zaman büyük avantaj sağlıyor' diye konuştu.

2014 FIBA Dünya Kupası'nda bir çok taraftarın tribünde yer alacağına inandığını sözlerine ekleyen Pau Gasol, 'Her ülkeden taraftarların burada olacağına inanıyorum. Ben Türk taraftarların da karşılaşmaları izlemeye geleceğini düşünüyorum. Çünkü tarihsel olarak hem Türkler hem de Yunanlılar, takımları için her zaman her şeyi yapan taraftarlar. Bu durum sayesinde oyuncular, böyle atmosferi hissederek daha iyi motive olurlar. Maçları izlemeye gelemeyenler de televizyon karşısında takımlarını izleyecektir' ifadesini kullandı.

Kendi evlerinde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nda A Grubu'nda yer alan ve Brezilya, Sırbistan, Fransa, Mısır ve İran ile karşılaşacakları rakiplerini de değerlendiren başarılı forvet, 'Açıkçası grubumuzda zorlu ekipler var. Bizim için sert bir başlangıç olacak. Ancak takım olarak kendimizi hazırlamalı ve ikinci tura yükselmeliyiz. Sonuçta Sırbistan, Fransa ve Brezilya gerçek anlamda tehlikeli takımlar. Mısır'ı da fazla tanımadığımız için sorun çıkartabileceğini düşünüyorum. Bizim çok iyi çalışmamız ve rakip kim olursa olsun kazanmayı düşünmemiz gerekiyor' açıklamasında bulundu.

Son olarak kendi durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Pau Gasol, sözlerini şu şekilde noktaladı: 'Mart ayından bu yana basketbol oynamıyorum. Benim için zor bir sezonun geride kaldığı bir gerçek. Dizimdeki sakatlık beni bu yıl içerisinde etkiledi. Ancak şuan kendimi iyi hissediyorum. Tek düşüncem Dünya Kupası'nda başarılı olmak.'

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/basketbol/ispany...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın