Görüş Bildir
Haberler
Patates sayesinde milyoner oldu

Patates sayesinde milyoner oldu

Ahmet Köse
06.03.2016 - 18:28

İngilitere’nin Herefordshire bölgesinde patates ekip biçen William Chase 32 yaşında iflas etmek üzereyken şimdi bir milyoner. Nasıl mı? Patates sayesinde..

Bu süre içinde İngiltere’nin en ünlü cips markalarından Tyrrells’i kurup, en büyük süpermarketlerden biri olan Tesco’ya karşı açtığı davayı da kazanmış.

Şimdi 56 yaşında olan Chase, bu adı taşıyan bir votka markasının da sahibi. Kendi çiftliğinde yetiştirdiği patateslerden üretilen Chase Vodka’nın.

İnsanların başarı hikâyelerini sevdiğine inanan Chase, “Tyrrells ilk kurulduğu andan beri medya benim için hep önemli olmuştur. Süpermarketlerin ezdiği bir girişimciydim ve insanlar ezileni desteklemek istiyor” diyor.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Chase patates üretimi yapan çiftçi bir aileden gelme. 20 yaşındayken gözü pek bir banka müdürü bulup 200 bin sterlin borç alarak babasının çiftliğini satın almış.

Patates fiyatlarında ani iniş çıkışlar olabildiği için 12 yıl boyunca Chase’in işleri de bir düzelip bir bozulmaya devam etmiş.

Patates ile dünyaya açılmak

Geri gönderilen patateslerin cips üreten firmalar tarafından satın alındığını keşfettiği 2002’de hayatının akışı değişmiş Chase’in.

Daha önce hiç deneyimi olmadığı halde kendi markasını yaratıp cips piyasasına girmeye karar vermiş.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...

İngiltere’deki cips üreticilerine tek tek başvurup bu işe nasıl başladıklarını öğrenmek istemiş. Hiçbirinden olumlu yanıt alamayınca ABD’ye gidip Pennsylvania ve Colorado bölgelerindeki fabrikaları dolaşmış.

İngiltere’ye döndüğünde Tyrrells adını taşıyan kendi çiftliğinde aynı adla cips fabrikasını kurmuş ve altı ayda üretime geçmiş.

Hemen yerel basınla ilişki kurup tanıtımını yapmış, cips örnekleriyle birlikte market market dolaşmış.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...

Yeni arayışlar

“Tyrrells hızla büyüdü ve iyi kâr getirmeye başladı. Dükkanlara paketini 1 sterline satıyordum, onlar da 2 sterline müşteriye satıyordu. Yüzde 35 net kârım oluyordu” diyor Chase.

Ama Tesco’nun patates üreticilerine karşı tutumundan dolayı onlara cips vermemeye kararlıymış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fakat bir gün bir arkadaşından Tesco’nun Tyrrells cipsi sattığını duymuş. Karaborsadan alıyor ve diğer marketlerdeki fiyattan daha düşük bir fiyata satıyorlarmış.

Chase, Tesco’dan bu satışa son vermesini istemiş. Ama reddedilince onlara karşı yaygın bir medya kampanyası başlatmış. Sonunda satışı durdurmuş.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...

Votkaya geçiş

Artık para sorunu da kalmayan Chase hemen damıtma makinelerini alıp Chase Vodka üretimine başlamış. Bu votkanın şişesi 35 sterline satılıyor.Chase, votka işinin cips kadar kârlı olmadığını söylüyor, ama işini severek yapıyor ve daha çok ihracata yönelik üretim yapmayı amaçladığı için dünyayı dolaşıp yeni alıcılar bulmakla uğraşıyor.

Kaynak: http://www.bbc.com/turkce/haberler/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın