Görüş Bildir
Haberler
Paris'te Nereye Gidilir Diyenler İçin Adım Adım 15 Mekan

Paris'te Nereye Gidilir Diyenler İçin Adım Adım 15 Mekan

Ebru Yildirim
06.12.2014 - 21:56 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 16:28

1. Notre Dame de Paris Katedrali

1. Notre Dame de Paris Katedrali

Çocukluğumuzda izlediğimiz 'Esmeralda & Notre Dame Kamburu'  çizgi filminin anlatıldığı katedrale hoş geldiniz. Sizlere küçük bir not: Katedralin önünde  sıfır noktası bulunur. Tek ayakla, üzerinde 360° dönerseniz Paris'e tekrar geleceğinize inanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Roma hamamı kalıntıları

2. Roma hamamı kalıntıları

Fransız krallarının badem yağıyla temizlendiklerini ve hastalandıklarında Osmanlı'dan hekim talep ettiklerini biliyor muydunuz? Bizim Osmanlı da hekim yerine tellak gönderirmiş :) İşte tellakların Fransız krallarını yıkadıkları hamamın kalıntıları. Ara sokaklardan geçerek buraya varabilirsiniz.

3. Sorbonne Üniversitesi

3. Sorbonne Üniversitesi

Bazılarının hayallerini süsleyen Sorbonne Üniversitesinin kapısında bir fotoğraf çektirmeden geçmeyin derim. Hatta kapıdaki güvenlikten rica edip, içeriye girerek bir kaç fotoğraf daha çektirebilirsiniz.

4. Pantheon binası

4. Pantheon binası

Burası bir anıt kabirdir. Binanın üzerinde 'Fransa emektarlarına minnettardir' yazıyor. Kimdir bu emektarlar?

Louis - Michel Lepeletier de Saint - Fargeau

Jean - Paul Marat

Jean - Jacques Rousseau ('Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için' sözünü söyleyen düşünür.

Claude - Louis Petiet

Pierre Jean Georges Cabanis

Jean Lannes

Louis Antoine de Bougainville

Victor Hugo (Notre Dame, Sefiller gibi romanların yazarı)

Emile Zola

Alexandre Dumas

5. Azize Genevieve Kilisesi

5. Azize Genevieve Kilisesi

Paris'in koruyucusu, Paris'in patronu, Paris'in sahibi, işte Sainte Genevieve... Hun imparatoru Atilla'dan Paris'i kurtaran Madame adına yaptırılmış bir kilisedir. Hemen yanında üzerinde ünlü yazarların düşünürlerin müzisyenlerin isimleri olan Sainte Genevieve kütüphanesi vardır. Üzerinde S ve G harflerini görebilirsiniz.

6. Lüksemburg bahçesi / Senato binası

6. Lüksemburg bahçesi / Senato binası

Ah 4. Henri ahhhh... Aşk başa bela işte. Sen tut Floransa'dan bir kıza aşık ol, Louvre sarayını beğenmesin.  Bu durumdan yakınan 4. Henri'ye Lüksemburg Dükü bu bahçeyi hediye etmiştir. Allah herkese Lüksemburg Dükü gibi dost versin.  Henri de bu sarayı ve bahçeyi eşi için yaptırmış, fakat ilkbahar şenliklerinde Henri'nin gözüne ok gelmiş ve ölmüş. Bahçedeki özgürlük anıtını da görmeden geçmeyin derim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Saint Germain bölgesi

7. Saint Germain bölgesi

Yoruldunuz artık farkındayım, öğle yemeği vakti geldi de geçiyor değil mi? Hemen Fransızların en ünlü 3 kafesinden birine oturun. Entelektüellerin mekanları.

Les Deux Magots (Sıcak çikolatası çok başarılı)

Cafe De Flore

Brasserie Lipp

Paris'in en eski kiliselerinden biri olan St Germain kilisesine de bir göz atin derim.

8. Montparnasse kulesi

8. Montparnasse kulesi

Eiffel kulesine çıkmadan önce bir alıştırma yapın derim ve 210 metre yükseklikteki Montparnasse kulesine de bir çıkın derim. Eiffel kulesini en güzel görebileceğiniz yerlerden biri aynı zamanda. Fakat asansör korkunuz varsa hiç yaklaşmayın buraya, 56 katı asansörle çıkmak gerekiyor.

9. Sacre Coeur / Ressamlar Tepesi / Montmarte

9. Sacre Coeur / Ressamlar Tepesi / Montmarte

Ardından hemen taksiye atlayıp, ressamlar tepesi yani Montmartre gidebilirsiniz. Sacre Coeur kilisesini ziyaret ederek hacı olabilirsiniz. Ressamları izleyebilir ve tablo alabilirsiniz. Hediyelik eşya almak için en iyi yer burasıdır.

10. Opera binası

10. Opera binası

8000 kişinin katıldığı maskeli baloyla açılmıştır. Fransız ihtişamını anlatan 30 metrelik bir merdiven ve örümcek ağına benzer bir avize vardır. Opera binasının arkasında Galerie La Fayette, Printemps, Citadium alışveriş mağazalarını bulabilirsiniz. Rue Scribe'te parfüm müzesi Fragonard'ı ziyaret edip, gerçek parfüm alabilirsiniz. Hemen metro çıkışında sol tarafta bulunan Cafe de la Paix'de milföy tatlısını yemenizi tavsiye ederim.

11. Place Vendome / Concorde / Champs Elysees / Arc de Triomphe

11. Place Vendome / Concorde / Champs Elysees / Arc de Triomphe

Opera binasına sırtınızı verin ve karşıya geçin, biraz ilerleyip soldaki sokağa girin. Paris'in en zengin mağazalarının olduğu Place Vendome'a hoş geldiniz. Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton hangisi tercihiniz ise artık. İlerlediğinizde karşınıza bir park çıkacaktır, Tuillierie bahçesi yani kiremit bahçesi. Şimdilerde kiremit yapılmıyor tabii. Bahceye girip sol tarafa doğru ilerlediğinizde Kanlı Meydan'a gelirsiniz, yani Concorde Meydanı. Meydanın ortasından sola doğru ilerlerseniz Şanzelize yani Champs Elysees'ye varmış olursunuz. Yolunuz uzun, kolay gelsin :)  Ve işte karşınızda zafer takı (Arc de Triomphe) en üst katına çıkıp güzel fotoğraf çekebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Bateaux Parisiens / Bateaux Mouchies

12. Bateaux Parisiens / Bateaux Mouchies

Paris'e gelmişken akşam tekne gezisi yapmadan olmaz. Hatta teknede güzel bir müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Dilek köprüsünün altından geçerken dilek tutmayı unutmayın.

13. Eyfel Kulesi

13. Eyfel Kulesi

Eyfel kulesine çıkmak istiyorsanız mutlaka gelmeden önce internetten biletinizi alın yoksa saatlerce sıra beklersiniz. 324 metre yüksekliğindeki Eyfel kulesinde şampanya içip aşkınızı haykırabilirsiniz. Kışın geldiyseniz 5 gibi çıkın derim, böylece hem gündüz hem gece görmüş olursunuz Paris'i. Yürüyerek Trocadero meydanına çıkabilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

14. Park Disneyland

14. Park Disneyland

Paris'in tarihi dokusunun dışında eğlence hayatı da var tabii. Notre Dame katedralinin yanindaki ara sokaklarda tavernalar, Alexandra 3 köprüsünün altında disko ve Paris'in 1 saat uzağındaki Disneyland parkı eğlenmeniz için mükemmel adreslerden biri. Stüdyolar ve ana park diye iki parktan oluşur. Biletinizi gelmeden önce İnternet'ten alırsanız sıra beklemeden geçiş yaparsınız.

15. Park Asterix

15. Park Asterix

Ben Disneyland'ı görmüştüm derseniz, diğer seçenek Park Asteriks. Oburiks ve arkadaşları çılgın bir gün için çoktan hazırlar, ya siz ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
10
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Sönmez

Paris hakkında yazınız oldukça kapsamlı olmuş. Şurada da https://gezimanya.com/fransa/paris-gezilecek-yerler benzer bir yazı var, bunları karşılaştırmak iste... Devamını Gör