Görüş Bildir
Haberler
Paris’te Bir Günlüğüne Arabalar Yasaklanacak!

Paris’te Bir Günlüğüne Arabalar Yasaklanacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya genelinde pek çok şehirde bazı yolların tamamen kapatılarak yayalara ayrıldığı özel günlere rastlamak mümkün.

Mesela Kolombiya’nın başkenti Bogota, her Pazar günü tam 130 kilometrelik yolu araç trafiğine kapatıyor. Ancak Paris işleri bir adım daha öteye götürmek için hazır; şehrin en merkezi konumlarının belirli bir günün önemli bir bölümünde boyunca araç trafiğine kapatılması için hazırlıklar yapılıyor.

La Journeé Sans Voiture, 27 Eylül günü saat 11:00 ile 18:00 arası gerçekleşecek ve otomobillerin şehrin merkezine, Eyfel kulesi çevresi ve iki büyük park da dahil olmak üzere girişleri engellenecek. Parislilere ve turistlere birkaç saat boyunca normalde yoğun trafikli bölgelerde yürüme ve bisiklet sürme imkanı verecek olacak etkinlik, şehrin giderek artan hava kirliliğine dikkat çekmek için düzenleniyor.

Paris belediye başkanı Anne Hidalgo ulaşım, çevre reformları ve umumi alanlar konusunda oldukça dikkat çeken projelerin arkasındaki isimdi. Paris geçtiğimiz sene trafikte bir gün tek, bir gün çift plakalı araçlara izin veren bir sistem getirmiş, ancak sistem sadece bir gün dayanabilmişti. Paris’in çözülemeyen trafik sorununa dikkat çekmesi planlanan bu etkinlikte Parislilerin çevre bilincinin arttırılması da hedefleniyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/paris-will-ban-car...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın