Görüş Bildir
Haberler
Paris Bombacısının Yolu İzmir'den Geçmiş...

Paris Bombacısının Yolu İzmir'den Geçmiş...

FreiGeist
20.11.2015 - 09:53 Son Güncelleme: 20.11.2015 - 14:12

 Paris’teki 13 Kasım katliamında üzerine sardığı bombaları Stade de France’ın önünde patlatan ve sahte Suriye pasaportuyla gündeme gelen Ahmad Al Mohammad’in, İzmir’in Basmane semtinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Sultan Otel’de kaldığı ortaya çıktı. Mohammad, 2 Ekim’de giriş yaptığı otelden 4 Ekim günü ayrılmış ve kendisini Suriyeli olarak tanıtmış. Türk ve Fransız istihbaratının çalışmasıyla canlı bombanın sığınmacı gibi IŞİD kontrolündeki Mare’den Kilis’e, aynı gün Gaziantep’e, daha sonraysa İzmir’e geçtiği saptandı. Mohammad, otelden ayrıldıktan sonra Ege Denizi üzerinden Yunanistan-Belçika hattıyla Fransa’nın başkenti Paris’e geçip katliamı organize eden IŞİD hücresiyle buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen ve 132 kişinin yaşamını yitirdiği katliam zincirinde, Stade de France’ın önünde kendisini havaya uçuran canlı bombanın üzerinden Ahmad Al Mohammad (25) adına düzenlenmiş sahte Suriye pasaportu çıktı. 

Fransız yetkililer, bulunan sahte Suriye pasaportu bilgilerini Yunanistan, Belçika ve Almanya gibi Türk istihbarat yetkilileriyle de paylaştı. Türk polisi, bilgi paylaşımının ardından yaptığı araştırmalar sonucu bombacı Mohammad’ın Türkiye’de kalıp kalmadığını geniş çaplı soruşturmaya başladı. Soruşturma sonucu Kilis’ten Suriye pasaportu ile Türkiye giriş yapan Ahmad Al Mohammad ile ilgili tüm bilgilere ulaşıldı.

70 bin sığınmacının arasına karıştı

70 bin sığınmacının arasına karıştı

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen soruşturmada, geçen eylül ayının son haftası Kilis’ten Türkiye giriş yaptığı tespit edilen Ahmad Al Mohammad’ın aynı gün Gaziantep’e gittiği belirlendi. Türk polisi, Gaziantep’ten sonra 2 Ekim günü İzmir’e geldiği belirlenen bombacı Mohammad’ın, 70 bin sığınmacının büyük zorluklarla barındığı Basmane semtinde bulunan bir otelde kaldığını tespit etti.

403 numaralı odada 2 gün kalmış

403 numaralı odada 2 gün kalmış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk'ün bugün manşete taşıdığı Neşet Dişkaya'nın haberine göre, Paris bombacısı Mohammad’ın, Sultan Otel’e 2 Ekim Cuma günü gece saat 03.50 sıralarında giriş yaptığı ortaya çıktı. 403 numaralı odada kaldığı belirlenen Mohammed’ın 2 gün sonra 4 Ekim Pazar günü gece saat 03.30 sıralarında ise otelden ayrıldığı anlaşıldı.

Otel görevlileri: Şüpheli bir hareketi olsaydı polise bildirirdik

Otel görevlileri: Şüpheli bir hareketi olsaydı polise bildirirdik

Habertürk’e konuşan Sultan Otel çalışanları, Ahmad Al Mohammad’ın otellerine Suriye pasaportuyla giriş yaptığını açıkladı. Otel yetkilileri 'Adres olarak Suriye’yi verdi. Kayıt formunda ülkesi yazılan bölüme ise Syrian Arap Republic (Suriye Arap Cumhuriyeti) yazdı. Üzerinde kimlik yoktu. Bize pasaportunu verdi. Günlük 60 liraya kaldı. Bizim otelde daha çok Suriyeli sığınmacılar kalır. Onu da sığınmacı sandık. Şüpheli bir hareketi olsaydı polise bildirirdik” dedi.

Sahte pasaportla her ülkeyi aştı...

Sahte pasaportla her ülkeyi aştı...

Ahmad Al Mohammad, Suriye’den Fransa’ya Türkiye üzerinden Balkan rotasını kullanarak geçti. Suriye’nin İdlib kentinden Türkiye’ye gelen canlı bomba, 4 Ekim’de Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adası’na geçti. Buradan Makedonya’ya, oradan da Sırbistan’a giden Mohammad, 7 Ekim’de sığınma başvurusunda bulundu.

10 gün sonra Paris’i kana buladı

10 gün sonra Paris’i kana buladı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir gün sonraysa Hırvatistan’a giriş yaptı ve buradaki mülteci kampında kayıt altına alındı. Hırvatistan’da 6 saat kalan canlı bomba Mohammad, sırasıyla Macaristan ve Avusturya’ya geçti. Buradan da Fransa’ya geçen Mohammad, 10 gün süren yolculuğun ardından canlı bomba eylemini gerçekleştirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda