Görüş Bildir
Haberler
Paragrafın İçerisine Saklanmış Şifreyi Çözüp, Hırsızın Saklandığı Ülkeyi Bulabilir Misin?

Paragrafın İçerisine Saklanmış Şifreyi Çözüp, Hırsızın Saklandığı Ülkeyi Bulabilir Misin?

Uluslararası Para Fonu'nda görevli bir müfettiş, bir sabaha karşı kendi hesabına yüklü miktarlarda para aktararak kayıplara karışır. Tüm dünya bu haberi konuşur fakat uzun bir süre kimse onun izine hala rastlayamaz.

Yapılan aramalar sonuç vermeyince devreye Interpol girer ve tüm dünyada aranmaya başlar. Interpol, adamın geçmişini didik didik inceler; kimlerle tanıştığı, hangi ülkeleri seyahat ettiği araştırılır, evi köşe bucak aranır. Ailesi, akrabaları ve komşuları sorguya çekilir.

Derken adamın geçmişine ait bazı bilgilere ulaşılır. Interpol, adamın eskiden bir yazar olduğunu bulur ve çok sayıda gezi yazısı yazdığını, birçok yeri seyahat ettiğini öğrenir. Yapılan detaylı araştırmalar sonucu adamın eski bir kütüphanesi bulunur ve bir ajandası ele geçirilir. Ajandadaki bir ifadesinde muhtemelen yaptığı seyahatlerdeki gözlemleriyle ilgili şöyle bir cümle göze çarpar:

‘‘Yine paltosuz gelmiş, bir de peruk takmış. Gelirken yanında bilgisayarını da getirmiş. Pis ve dağılmış durumda. Safran sarısı bir yüzü var. Kafasının içinde kim bilir ne tilkiler dolaşıyor. Vaktinde üç roman yazan adam bu mu? Zaman dünkü başarılı adamdan geriye kişiliksiz bir virane bırakmış. Şimdi bir sanal manyak, tam bir manyak. Saçma sapan amaçlar peşinde koşuyor. Ben insanları severim ama insanlar ayağını yorganına göre uzatmalı. Davul bile dengi dengine çalar. Kim bilir kaç adam böyle sudan sebeplerle ziyan oldu.” 

Buldukları bu nottan sonra Interpol, bu notun aslında farklı anlamlara geldiğini, ifade etmek istenen şeyin gizli bir şifre olabileceğini düşündü ve aramalarını daha da sıklaştırdı.

Ve 5 yıllık bir sürenin ardından bu müfettiş yakalandı.

Peki hangi ülkede?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müfettiş 5 yıl sonra hangi ülkede yakalanmış olabilir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
16
6
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasemin İçen

Arkadaşlar cevap FRANSA. Çünkü adam paragrafa gideceği ülkelerin adını gizlemiş.Her sene bir ülkeye gidecekmiş ancak beş sene sonra yakalanmış. Sırasıyla bak... Devamını Gör

Ciri

Yuha.Sırf bir soru için bu kadar kafa mı yordun cidden?

Feyzeddin Önal

Koca interpol 5 yılda çözmüş biz 5 dk da nasıl çözelim.

Elif Erkan

Asfhjgfsjsjsj

cristiano

Herif suçluysa Türkiye'den daha iyi bir seçenek yok saklanmak ve aklanmak için.