Görüş Bildir
Haberler
Para Kaybetmeden Borsa Öğrenmek Mümkün mü?

Para Kaybetmeden Borsa Öğrenmek Mümkün mü?

Doğan Turgut
26.10.2015 - 15:54

Para Kaybetmeden Borsa Öğrenmek Mümkün mü?

Hemen her gün haberlerden düşük veya yükselişle kapandığını duyduğumuz borsa, birikimi olan kişilerin dikkatini çekmektedir. Bir hisse senedi alarak para kazanma arzusu ile borsaya giriş yapan birçok yatırımcı var. Ama bazıları para kazanmak yerine birikimini de kaybederek borsadan uzaklaşır. Bunun suçlusu ise borsa değildir. Dünyaca ünlü birçok borsacı, bilgi birikimini olmadan sürü psikolojisi ile borsaya giren kişilerin kaybetmesi kadar doğal bir şey olmadığını dile getirmektedir.

Eğer borsada işlem yapmayı aklınızdan geçirmişseniz, piyasa hakkında bilgi edinmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Borsa nedir tam olarak öğrenmeli ve nasıl bir yerde işlemlerinizi gerçekleştirdiğinizi bilmelisiniz. Piyasanın nasıl işlediği hakkında bilginiz olmazsa, başarılı yatırımlar yapmanız da pek mümkün olmayacaktır. Ama borsanın işleyişi hakkında bilgi sahibi olursanız, size iyi bir kar sağlayacak işlem fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Bu nedenle borsaya girmeyi aklınızdan geçirdiğiniz an, bir miktar araştırma yapmanızı öneririm.

Borsada kazanmanın en önemli noktalarından birisi, deneyim kazanmaktır. Tecrübeleriniz arttıkça kazancınızın artacağı da bir gerçektir. Ama bu aşamada yapacağınız işlemler nedeniyle önemli bir miktarda para kaybedebilirsiniz. Yani deneyim kazanayım derken elinizdeki parayı tüketebilirsiniz. Bu noktada ise dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Büyük işlemlere girmemek, küçük adımlarla hareket etmek gibi. Bunların yanında günümüz olanaklarından faydalanarak demo hesapları kullanabilirsiniz. Demo hesapları kullandığınız zaman paranızı riske atmadan sanal para ile deneyim kazanırsınız.

Piyasada işlem gören yatırım araçlarını içeren ve bir oyunmuşçasına sanal para ile borsada al – sat yapma imkanı veren demo hesaplar, para kaybetmeden borsa öğrenmenin tek yoludur diyebiliriz. Edindiğiniz teorik bilgilerin uygulamada nasıl işlediğini görmek ve analizleri, piyasalarda meydana gelen olayları takip ederek portföyünüzdeki değişiklikleri anlamak için demo hesapları kullanmanızı öneririz. Sanal para ile demo hesaplarda alım – satım işlemleri yaparak iyi bir deneyim kazanır ve borsa alım – satım teknikleri geliştirebilirsiniz.

Bilgi birikiminizi her geçen gün arttırır, deneyimlerinize yenilerini ekler ve kendiniz için en uygun stratejileri geliştirebilirseniz, borsadan düzenli bir kazanç elde edebilirsiniz. İstikrarlı ilerleyen ve disiplinli bir şekilde yatırımlarını yapan borsacılar, birikimlerini sürekli olarak arttırabilir. Bu sayede ileride daha büyük yatırımlarla daha büyük kazançlar elde edebilir. Bu noktada kendi stratejilerinizle işlem yapmanız, piyasaları iyi bir şekilde takip etmeniz, analizleri doğru yorumlamanız ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmanız oldukça önemlidir. Borsadan sürekli kazanç elde etmek için dikkat etmeniz gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz.

Borsa piyasasında işlemlerin mantığını kavramak için demo hesaplar işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Paranızı kaybetmeden borsada işlemi yapabilir, piyasanın ince detaylarını yakalayabilir ve kendinize en uygun yatırım tekniklerini geliştirebilirsiniz. Demo hesaplara, aracı kurumunuzdan, bankalardan ve özel yazılım şirketlerinden ulaşmanız mümkündür. Genel olarak eğitimler kapsamında ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir veya internet üzerinden online olarak kullanabilirsiniz. Bir oyun olarak görmeden, sanki gerçek para kullanıyormuş gibi işlemleri yaparsanız, son derece faydalı olacağını göreceksiniz. Edindiğiniz teorik bilgileri ve özellikle analiz tekniklerinin nasıl uygulandığını görmek için demo hesaplar işinizi kolaylaştıracaktır.

Unutmamanız gereken son bir noktadan bahsetmek istiyorum. Dünyaca ünlü borsa uzmanları, borsada hiç kaybetmeden kazanmanın mümkün olmadığını dile getirirler. Dikkat edilmesi gerekenin ise minimum kayıpla maksimum kazancı elde edebilmektir. Bu nedenler riskleri iyi bir şekilde yönetebilmeniz gerekiyor. Ayrıca kayıpla kapattığınız bir işleme üzülüp durmak yerine bir sonraki işleminizde bu kaybı kapatmaya çalışmalısınız. Yaptığınız hatalardan ders alarak tekrar etmemelisiniz. İşte bu şekilde başarılı bir borsacı olur ve birikimlerinizden para kazanırsınız.

Kaynak: Paratic

Kaynak: http://paratic.com/para-kaybetmeden-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0