Görüş Bildir
Haberler
Para Harcama Alışkanlığın Senin Hakkında Ne Söylüyor?

etiket Para Harcama Alışkanlığın Senin Hakkında Ne Söylüyor?

Kai Hiwatari
19.10.2020 - 11:32 Son Güncelleme: 30.11.2020 - 11:57

Bu testte paranı dilediğin gibi harca!

1. Öncelikle:

2. Yaşın kaç?

3. Önümü kış. Kışa hazırlanmak için neler alacaksın?

4. Ayakkabı bakmak ister misin? Evet, bizce de istersin hem de öyle bir ayakkabı aldın ki:

5. Girdik süpermarkete... Aman Allah'ım! İnsanı bir şeyler almaya teşvik ediyor resmen. Ne yaparsın?

5. Girdik süpermarkete... Aman Allah'ım! İnsanı bir şeyler almaya teşvik ediyor resmen. Ne yaparsın?

6. Alışveriş yapmayı kafayı koymuşsun... Genelde önceliğin ne tür ürünlerde?

7. Son olarak şunu öğrenelim: Almak istediğin şey yalnızca yurt dışında var ve gözü karartmışsın; ürünün için hangi kargo yolunu tercih edersin?

Alışverişin bağımlısı olmuşsun!

Alışverişin bağımlısı olmuşsun!

'Boş ver almayalım ne gerek var?' diye çıktığın bu kutlu aktiviteden ellerin kolların torbalarla dolu biçimde evine dönerken buluyorsun kendini her seferinde. Alışverişe gitmek, senin için kurtulman gereken bir hastalık halini almış neredeyse. Aslında, stresini daha güzel atma yöntemi var mı? Bir şeyler almak harika bir his değil mi? İşte tam bu noktada bağımlı olmaya başlıyorsun. Sadece alışverişin içinde açtırdığı çiçekler seni buna karşı hassas kılıyor. Senin için ne aldığının bir önemi yok neredeyse. Önemli olan bu eylemi gerçekleştirmek. Sadece ve sadece bu eylemin sende yarattığı hissi tatmak istiyorsun. Kendini biraz dizginlemen gerekir.

Her şeyin fiyatını bilecek kadar manyaksın!

Her şeyin fiyatını bilecek kadar manyaksın!

Aman aman! Konu alışveriş olunca adeta uzman kesiliyorsun. Nerede ne var, hangi fiyatta biliyorsun. Ayaklı bir alışveriş sitesi gibisin. Hatta bazen alışverişe kendin için değil yakın çevrene rehberlik etmek istediğin için gidiyorsun. Aslında benim de senin gibi bir arkadaşım olsa mutlaka yardımını alırdım.

Sudan sebeplerle alışverişe gidecek kadar savurgansın!

Sudan sebeplerle alışverişe gidecek kadar savurgansın!

İşte dükkanların aradığı müşteri sensin! Kendinde ufak bir eksiklik hissedip alışveriş yaparak bu eksiğini kapatıyorsun. Genelde ihtiyacın olmadığı şeylere çekinmeden para verirsin. Gerçi, şu devirde herhangi bir vitrine bakmadan etkilenmemek kolay mı? Sen de haklı olarak 'ayıp olmasın bari alayım' diyorsun belki. Hatta bazen, dükkanın en ücra köşelerinden çıkarttığı ürünü 'yazık o kadar uğraştı etti bari ayıp olmasın da bir şey alayım' diyerek bir sürü şey aldın. Bu müsrifliğin sonu pek iyi bitmez bizden söylemesi! :) Alışveriş yap tabii ki yapma demiyoruz, ama biraz daha dengeli gitmelisin. :)

İndirim günlerinin gülüsün!

İndirim günlerinin gülüsün!

Yaşın ilerleyince semt pazarlarında hangi sebzede meyvede indirim varsa adı gibi bilen teyzeler, amcalar gibisin! Hiçbir fırsatı kaçırmıyorsun. Çünkü biliyorsun ki  hesabını bilmek de alışverişin altın anahtarlarından biri. Aslında sonuçtaki görsel pek çok şeyi anlatıyor. :) Seni dışarıdan görenler 'cimri' olarak yaftalayacaktır belki... Boş ver sen aldırış etme diğerlerinin söylediklerine! Çünkü doğrusunu yapıyorsun. Belki biraz işi abartıyorsun olabilir, ama olsun yine de indirimleri takip etmeye devam etmelisin.

Bütün paranı tek seferde tüketecek kadar manyaksın!

Bütün paranı tek seferde tüketecek kadar manyaksın!

İşte aradığımız savurganlık! İşte gerçek bir alışveriş sever. Hiç acıman yok. Bam bam elindeki parayı kasiyerin önüne sayıyorsun. Belki her daim alışverişe gitmiyorsun, ancak gittiğinde de hakkını veriyorsun. En azından kendine bir şeyler aldığında hiç pişman olmuyor, içine sinerek alıyorsun. Alışverişin en güzel örneklerinden biri senin gibi gizli kalmış 'alışveriş manyakları.'  Ne istediğini bilen ve doğrudan sonuca giden bir yöntemin var. Öyle saatlerce bakınmıyor, ayna önünde gününü harcamıyorsun. Çünkü alacağın şeyleri aşağı yukarı kafada kestirip şöyle bir deneyip hemen alıyorsun.

İlginç! Alışveriş yapmaktan pek hoşlanmıyorsun!

İlginç! Alışveriş yapmaktan pek hoşlanmıyorsun!

Diyorsun ki, 'Bu devirde alışveriş mi yapılır?' Haklısın. Yerden göğe kadar haklısın. Ne diyebiliriz ki? Ancak mevcut şartları da görmezden gelirsek sanki sen alışverişe çıkmayı pek sevmiyorsun gibi. Yani acil bir ihtiyaç olmadığı sürece dışarı adımını dahi atmıyorsun. Oldukça anlaşılır bir sebep. Savurganlık yapıp, gününü gün edip yarının yokmuşçasına paranı harcadığına gelecekte nelerin beklediğini kestirebiliyorsun. Bu nedenle alışveriş yapmak senin için yalnızca ihtiyaç, zamanında gerçekleştirdiğin bir eylem.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
917
532
265
236
117
89
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceylan YİĞİT

Aynı testi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz..!

Can Kahraman

hiç bakmadım teste uğraştırmayayım seni direk söylüyorum hayvanım been

Asya

Aman aman! Konu alışveriş olunca adeta uzman kesiliyorsun. Nerede ne var, hangi fiyatta biliyorsun. Ayaklı bir alışveriş sitesi gibisin. Hatta bazen alışveri... Devamını Gör