Görüş Bildir
Haberler
Papa'nın özel uçağı yokmuş....

Papa'nın özel uçağı yokmuş....

Mustafa Mustafa
27.05.2015 - 17:45 Son Güncelleme: 27.05.2015 - 17:56

Papa'nın Özel Uçağı Yokmuş

ROMA HABERLER DÜNYA

Türkiye'de başlayan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsis edileceği öne sürülen özel uçak tartışmasına dahil edilen Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının dini lideri olan Papa Francis'in özel uçağı bulunmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e özel uçak tahsis edilmesi hususunda Papa Francis'in özel uçağı olduğunu ifade etti. Fakat daha önce Papa Francis'in yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerinde Alitalia havayolu şirketi tarafından tahsis edilen uçaklarla seyahat ettiği belirtilmişti.

Papa Francis'in Türkiye ziyaretine katılan gazeteci Esma Çakır da Papa'nın özel uçağı olmadığını söylerek, 'Erdoğan'ı danışmanları yine yanlış bilgilendirmiş. 'Papa, seyahatlerinde kendisine Alitalia'dan tahsis edilen bir uçağı kullanıyor' dedi.

'Papa'ya seyahatlerinde eşlik eden gazeteciler de mesafeye göre çeşitli aralıklarda ücret ödemek zorundalar.' diyen Doğan Haber Ajansı'nın Roma temsilcisi Esma Çakır, şu ifadeleri kullandı: 'Bu para Alitalia'ya veriliyor. Nitekim, benim de aralarında bulunduğum 70 kadar gazeteci, Papa'nın Türkiye ziyaretine uçuş için kişi başı bin 500'er Euro ödedik. Papa, sadece dini bir lider değildir, Vatikan Devleti'nin de Başkanı'dır. Bu nedenle esasen güvenlik açısından özel bir uçağa ihtiyacı vardır. Güvenlik açısından gerekli olmasına rağmen, Papa'nın özel bir uçağa sahip olmaması çok defalar eleştirilmiştir de.'

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_papanin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın