Görüş Bildir
Haberler
Papa Francis: 'En Az Bir Sığınmacıya Evinizi Açın'

Papa Francis: 'En Az Bir Sığınmacıya Evinizi Açın'

Onedio Medya
06.09.2015 - 15:39 Son Güncelleme: 06.09.2015 - 19:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'daki mülteci krizi büyürken Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Avrupa'daki bütün papazlara, en az bir Suriyeli sığınmacıya evlerini açmaları yönünde çağrı yaptı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Avrupa'daki bütün dini topluluklara, manastırlara, ibadethanelere Suriyeli sığınmacılar için çağrı yaptı. Dini toplulukları, Avrupa'ya geçmeye çalışan en az bir Suriyeli sığınmacıya evlerinin kapısını açmaya çağırdı.

Binlerce sığınmacı Avusturya üzerinden Almanya'ya geçmeye çalışırken Papa Francis yaptığı açıklamada, Suriyelilere ''cesaretli olun, ülkenizde kalın'' demenin yeterli olmadığını belirtti. Vatikan'ın iki Suriyeli sığınmacı aileye kapılarını açabileceğini söyleyen Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'nda on binlerce kişiye yaptığı konuşmada konuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

'Mülteci Konvoyu' yola çıktı

Macaristan’daki sığınmacıları Avusturya'ya getirmek üzere gönüllü aktivistler tarafından oluşturulan 'Mülteci Konvoyu', 140 araçla Viyana’dan Budapeşte'ye doğru yola çıktı. Sosyal medya üzerinden organize olan grup adına açıklama yapan Erszebeth Szabo, 140 araç ve yaklaşık 350 kişi ile yola çıkacaklarını, ilk durağın Nickelsdorf'daki sınır kapısı olacağını söyledi. Kornalar çalarak sınırların sığınmacılara kapatılmasını protesto edeceklerini belirten Szabo, daha sonra Budapeşte'ye gideceklerini ve sığınmacıları alıp Viyana'ya getireceklerini ifade etti.

 @FayadMulla - Twitter

Eylemciler, Avusturya hükümetinin cezalandırma tehditlerinden korkmadıklarını belirterek, 'İnsani dayanışma durdurulamaz' ifadelerini kullandı. Bilgilendirmenin ardından 140 araçlık konvoy Viyana’dan yola çıktı. Viyana ile Budapeşte arasındaki mesafe yaklaşık 280 kilometre. Avusturya hükümeti, konvoydakilerin sığınmacı getirmesi halinde cezalandırılacağını açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0