Görüş Bildir
Haberler
Panoramik Video Kamera: Centr

Panoramik Video Kamera: Centr

Onedio Medya
02.06.2014 - 10:28 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 10:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Panoramik Video Kamera: Centr

Aksiyon kamerası GoPro’nun elde ettiği önemli başarı ve rakiplerinin de yarışa girmesiyle birlikte yarattığı büyük ekosistem tartışılmaz. Özellikle GoPro’nun çok büyük bir halka arza hazırlandığını ve bu IPO’nun bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

Piyasada bulunan bu farklı kamera modelleri, birbirinden ayrılma noktasında ufak teknik özellik farklılıkları gösteriyor. İşte CENTR da, bu aksiyon kameralarının yaptığı işi biraz daha farklı bir noktaya getirme anlamında çalışmış ve ortaya, panoramik videolar çeken bir ürünü ortaya çıkarmış.

Gerçek zamanlı olarak 360 derece videolar çekebilen CENTR, aynı zamanda bir Kickstarter projesi olarak yatırım toplamaya da başladı. CENTR’ın hedefi 900 bin dolar toplamak ve bu hedefe de büyük oranda yürümüş durumda. Kaliforniya merkezli CENTR kameraları, 199 dolarlık bedelle satılıyor ve yanında ücretsiz olarak sualtı koruma kılıfıyla birlikte geliyor.

Apple’da çalışan eski mühendislerce yaratılan CENTR, tıpkı GoPro gibi aksiyon kameralarında olduğu gibi farklı kullanım alanlarında kullanılıyor. Sanıyorum özellikle havacılıkta ve dronelarda kullanımını sıkça göreceğiz. Çünkü geniş açılı aksiyon kameralarından çok daha geniş bir 360 derecelik görüntüyü kaydedebiliyor CENTR kameralar.

CENTR’ın üzerinde 3 adet geniş açılı kamera bulunuyor, bir yuvarlak disk şeklinde olan cihaz üzerindeki kameralar, hiçbir şekilde kör nokta olmayacak şekilde görüntüleri işleyerek, 360 derecelik video kaydetme özelliğine sahip. Şu anda Amerikan Hava Kuvvetleri, Fox ve ESPN tarafından da kullanılan CENTR’ın çalışma prensibiyle ilgili merak ettiklerinize aşağıdaki video cevap olabilir.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/06/02/pa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0