Görüş Bildir
Haberler
Panama Belgeleri’nde Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da Adı Var!

Panama Belgeleri’nde Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da Adı Var!

Panama Belgeleri (Panama Papers) dosyalarında spor dünyasından da önemli isimlerin adı geçiyor. Saat saat yeni belgeler ortaya çıktıkça skandala bazı Türk isimler de karıştı. Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un isminin de belgelerde geçtiği iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un geçmiş dönemde formasını giydiği İspanyol Real Sociedad'ın isminin de Panama Belgeleri'nde yer aldığı iddia edildi. La Liga ekiplerinden Real Sociedad'ın 2000-2008 yılları arasında Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da yer aldığı yabancı oyuncuların maaşlarını Panamalı şirketler veya banka hesaplarına yatırdığı ortaya çıktı. Bunun sebebi ise İspanya'daki vergi uygulamasında kaçmak.

Eurosport'ta yer alan habere göre Bask temsilcisinin ödemeler için özellikle Panama ve Virgin Adaları'ndaki banka hesaplarına para yatırdığı gizli belgelerde yer alırken, Darko Kovacevic'in aldığı ücret buna en güzel örnek oldu. Vergi kayıtlarında ayda 2 bindolar kazandığı gösterilen santraforun, bir Hollanda firması üzerinden yıllık 1,4 milyon dolar aldığı ortaya çıktı.

Real Sociedad'ın bu yöntemi bahsedilen dönemde kulüpte forma giyen çoğu yabancı futbolcu için uyguladığı ortaya çıkarken, diğer 7 isim arasında tanıdık yüzler de var. Nihat Kahveci, Sander Westerveld, Tayfun Korkut, Valeri Karpin, Gabriel Schürrer ve Mattias Asper'in yıllık ücretlerinin de düşük gösterilerek vergi kaçırıldığı L'equipe gazetesinin haberinde yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Görkem Güven

o kadar para alıyorsunuz utanmadan onun da vergisini vermeyip kaçırıyorsunuz karşı tarafa mı götüreceksiniz bu parayı