Görüş Bildir
Haberler
Pakdemirli: 'THK'ya 20 Yılda 130 Milyon Euro Ödeme Yaptık, Bu Parayla Uçakları Yeniyelebilirlerdi'

Pakdemirli: 'THK'ya 20 Yılda 130 Milyon Euro Ödeme Yaptık, Bu Parayla Uçakları Yeniyelebilirlerdi'

Türk Hava Kurumu'nun uçaklarını eski ve yetersiz olduğu için tercih etmediklerini savunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, '15-20 yılda biz Bakanlık olarak THK’ya 120-130 milyon Euro arası ödeme yaptık. Diyorlar ki maddi sıkıntı yüzünden uçakları yenileyemiyoruz, halbuki bu parayı başka yerlerde harcamak yerine uçakları yenileyebilirlerdi' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türk Hava Kurumu (THK) etrafında dönen tartışmalarla ilgili Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuştu.

THK ile ilgili ihale sürecine ilişkin bilgi veren  Pakdemirli, “Orman idaresi her yıl ihaleye çıkar. Bu, 1986’dan beri böyle. Yangın söndürmede helikopterlere ağırlık verelim diye bir karar alınmış. Bunun yanında THK’nın envanterinden uçak da kiralanmış. THK’yı destekleyen 2 kurumuz zaten Nagehan Hanım. Biz ve Sağlık Bakanlığı. Sağlık Bakanlığı da THK’dan Sağlık helikopterleri kiralıyor. Yıllardır destek olduğumuz bir kuruma yönelik neden aleyhte bir tavır içinde olalım?' dedi.

"Personel bu uçaklara binmek istemiyor"

"Personel bu uçaklara binmek istemiyor"

Pakdemirli açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Ancak burada şöyle bir sorun var: 15-20 yılda biz Bakanlık olarak THK’ya 120-130 milyon Euro arası ödeme yaptık. Diyorlar ki maddi sıkıntı yüzünden uçakları yenileyemiyoruz, halbuki bu parayı başka yerlerde harcamak yerine uçakları yenileyebilirlerdi. Uçaklar yenilenmediği için sorun çıkarıyorlar. Mesela 3 yıl önce suya inen ama kalkamadığı için müdahale edilmesi gereken uçak vardı. Böyle olunca Orman İdaresindeki personel de bu uçaklara binmek istemiyor. 3 yıl önce uçak yerine helikopter kiralayacağız dediler. Yani teknik meseleler nedeniyle helikoptere ve dışarıdan uçak kiralamaya yöneldik. Bizim THK ile hiçbir sorumuz yok, neden olsun?'

THK içinde siyasi motivasyonla hareket edenler olduğunu savunan Pakdemirli, 'Aramızı açmak, bir sorun var gibi göstermek istiyorlar' dedi.

"Maksimum verimi hesaplıyoruz"

"Maksimum verimi hesaplıyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus ve THK uçakları arasında kıyaslama yapan Pakdemirli, “Bakın THK’nın bu bahsedilen uçakları hem eski ve bakımsız hem de saatte 12 ton su çekebiliyorlar. Bizim kiraladığımız Rus uçağı ise saatte 84 ton su çekiyor' ifadelerini kullandı. Pakdemirli, Rus uçağının diğer alternatiflere göre pahalı olduğu yönündeki iddialara ise şöyle yanıt verdi:

'Fazla bir alternatif yok, zaten bir iki adres var. Biz saatteki maliyete bakıyoruz ve maksimum alacağımız verimi hesaplıyoruz”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
100
19
7
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ittihatci

yalancılar sizi, bu kurum çevre ülkelere bile yangında yardım ederdi, yetişmiş kaliteli emekli asker pilotları vardı, her yere girebilen, menevra yetenekleri... Devamını Gör

Barney

eğer okuyabilirseniz 40 milyar dolar tam olarak: 336.150.200.000,00 Türk Lirası. bu parayı suriyelilere verdiler. ve dediler ki bi bu kadar daha verilir. hah... Devamını Gör

Turgut Özben

Ne çok ödeme yapmışsınız öyle. ''20 yılda'' 130 milyon euro. Diyanetin 1 yıllık bütçesi 15 milyar lira gerisini siz düşünün.