Görüş Bildir
Haberler
Özgürlüğüne Ne Kadar Düşkünsün?

etiket Özgürlüğüne Ne Kadar Düşkünsün?

Özgürlük senin karakterinde nasıl bir yer tuttuğunu öğrenmek istemez misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım o zaman. Batıl inançların var mı?

2. En çok ilham aldığın kişi kim?

3. Son izlediğin filmi düşün ve filme beş üzerinden bir not ver.

4. Sence özgürlükle ilgili en yerinde tespit hangisi?

5. Bir günün 25 saat olsa o ekstra bir saati nasıl değerlendirirdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sonucu görmeden önce aylık gelirini öğrenelim.

Özgürlük senin karakterin!

Özgürlük senin karakterin!

Senin için özgürlük oksijen gibi. Hür olmak senin yegane amacın ve özgür olmayı hiçbir şeye değişmezsin. Çünkü önemli olan ve bizi biz yapan karakterimiz ve duruşumuz. Bunlardan taviz vermek hiç ama hiç hoşuna gitmiyor. Bazıları çok inatçı veya dik başlı olduğunu düşünebilir ama sen bunları önemsemeyecek kadar kendini özgür hissediyorsun. Belli çıkarları karşılığında taviz verenlerin dışarıya öyle yansıtmasalar da mutsuz olduklarını ve bir gün pişman olacaklarını çok iyi bildiğin için onlara da acıyorsun.

Senin ruhun özgür!

Senin ruhun özgür!

Nasıl desek ki... Özgür olmak senin için bir sıfattan ziyade benliğine işlemiş bir özellik. Özgür bir ruhun var. Bedenin özgür olmadığında bile ruhun özgürlük diye haykırıyor. Sana dayatılan şeyleri kabul etmediğin, kendinden asla taviz vermediğin için arada kendini sorguluyorsun. Çok şeyler kaçırdığını düşünebiliyorsun ama diğer durumu kafanda canlandırdığında da yapamayacağına ve bu durumu sürdüremeyeceğine karar kılıyorsun. Çünkü ne olursa olsun senin sadece bedenin değil beynin ve ruhun da özgür ve ruhlara kimse zincir vuramaz.

Herkes için özgürlük diyenlerdensin!

Herkes için özgürlük diyenlerdensin!

Özgürlük konusunda bencil değilsin. Sadece kendinin değil herkesin özgürlüğü için uğraşıyorsun. Şunu çok iyi biliyorsun ki insan gerçekten özgür hissediyorsa bunu herkes için ister. Çünkü özgürlüğün tadı sadece tüm insanlar özgürse çıkar. İşte bu yüzden sen de diğer herkesin özgürlüğü için uğraşıyor, sesi çıkmayanların sesi olmaya, en azından onları da cesaretlendirmeye çalışıyorsun. Sana göre özgürlük tıpkı mutluluk gibi paylaştıkça, insanlara dağıttıkça azalmayan aksine çoğalan birkaç güzel şeyden biri. Bu yüzden maddi şeylerden çok daha değerli.

Özgürlük senin için karmaşık bir kavram!

Özgürlük senin için karmaşık bir kavram!

Senin için özgürlük çok göreceli bir kavram. Kimin için özgürlük? Ne için özgürlük? Gerçek özgürlük mümkün mü? Eğer ben özgür olursam başka insanların özgürlük alanına girmiş olur muyum? Bu sorular hep kafanı kurcalıyor. Dışarıda gözüken özgürlük algısını saçma buluyorsun. Çünkü sana göre özgür gözükmen için bile belli şeylerden taviz vermen gerekebiliyor. Mesela işinden istifa edince vakit olarak özgürlüğe kavuşuyorsun ama belirli maddi ihtiyaçlarından taviz vermen gerekiyor. Elbette özgürlük iyidir ama sen bu konuda insanların genelinden farklı düşünüyorsun.

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
519
185
83
73
20
18
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Majestic

Testin son sorusunda bile maddi durumunu sormuşlar. Hiç heveslenmeyin, hepimiz paranın kölesiyiz.

Pasif Kullanıcı

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım! Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları, eng... Devamını Gör

TheJunior

Oha ne güzel ya.Bubir şiir mi yoksa büyük birinin söylediği bir söz mü? (Not:cahil olduğum için sorry:)

Çağdaş Oğan

testi çözmeyecek kadar....