Görüş Bildir
Haberler
Özgün Tarzlarıyla Sahnelerin Tozunu Attırıp Milyonları Büyüleyen 23 Cool Müzisyen

Özgün Tarzlarıyla Sahnelerin Tozunu Attırıp Milyonları Büyüleyen 23 Cool Müzisyen

Taner Bayram
28.04.2017 - 00:48

Müzik belki de sanatların en büyüğü, ruhumuzun olmazsa olmazı... Kendilerine özgü havaları ile sahnelerin tozunu attıran en 'cool' yabancı erkek müzisyenleri sizin için derledik!

Not: Numaralandırmada herhangi bir sıralama gözetilmedi. 

1. Bob Dylan

1. Bob Dylan

Robert Allen Zimmerman veya sahne adıyla Bob Dylan, Amerikalı müzisyen ve yazar. 

Sadece müzisyenliği ile değil, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanarak da tarihe adını yazdırdı.

2. Bob Marley

2. Bob Marley

Robert Nesta 'Bob' Marley Jamaikalı reggae sanatçısı. Bob Marley, 130'un üzerinde plağı, yüzlerce şarkısı bulunan bir reggae efsanesi olarak kabul edilir.

3. Serge Gainsbourg

3. Serge Gainsbourg

Lucien Ginsburg ya da bilinen adıyla Serge Gainsbourg efsanevî Fransız müzisyen ve sinemacı.

4. David Bowie

4. David Bowie

David Robert Jones ya da bilinen adıyla David Bowie, İngiliz şarkıcı, şarkı yazarı, aktör, dansçı ve prodüktör.

5. Tom Waits

5. Tom Waits

Thomas Alan Waits Amerikalı şarkıcı, besteci ve aktör. Çıkardığı kendine özgü hırıltılı sesler, deneyselliğe olan meyli; blues, caz ve vodvil gibi rock öncesi türlere sevgisi ile Tom Waits, müzik adına sıradışı bir kişilik oluşturmaktadır.

6. Mick Jagger

6. Mick Jagger

Michael Phillip 'Mick' Jagger İngiliz rock müzisyeni, besteci, film yapımcısı, aktör ve iş adamı.

7. Elvis Presley

7. Elvis Presley

Elvis Aaron Presley ABD'li şarkıcı, müzisyen, aktör. Dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır.

8. Keith Richards

8. Keith Richards

Keith Richards İngiliz gitarist, söz yazarı, şarkıcı, yapımcı ve Rolling Stones kurucu üyesi.

9. Bruce Springsteen

9. Bruce Springsteen

Bruce Frederick Joseph Springsteen , Amerikalı şarkıcı, gitarist ve şarkı yazarı. Bruce Springsteen 1960'lı yıllarda müzik hayatına başlayarak çeşitli gruplarla çalan folk ve rock'ı harmanlayan bir müzisyendir.

10. Eric Clapton

10. Eric Clapton

Eric Clapton Kanada asıllı İngiliz Blues gitaristi, şarkıcı ve besteci. The Yardbirds, Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Derek and Dominos gibi gruplarda çaldı. 'Tears In Heaven' isimli şarkısıyla 6 dalda Grammy ödülü kazandı.

11. Jimi Hendrix

11. Jimi Hendrix

Johnny Allen 'Jimi' Hendrix Amerikan gitar virtüözü, şarkıcı, söz yazarıdır ve rock tarihinin en etkili müzisyenlerinden birisidir. İlk olarak İngiltere'de ün kazanan Hendrix, 1967 yılında yapılan Monterey Pop Festivali'nden sonra tüm dünyaca ünlü oldu.

12. Frank Sinatra

12. Frank Sinatra

Francis Albert 'Frank' Sinatra Amerikalı şarkıcı, oyuncu, yönetmen, yapımcı. Sinatra sinema oyuncusu olarak da büyük başarı kazanmıştı.

13. Iggy Pop

13. Iggy Pop

Iggy Pop ya da gerçek ismiyle James Newell 'Jim' Osterberg, Jr. Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, müzisyen ve aktör. Punk rock'ın öncülerinden biri olarak kabul edilse de müziği kariyeri boyunca pop, heavy metal, caz ve blues gibi birçok farklı müzik türünü de kapsamıştır.

14. Morrissey

14. Morrissey

Morrissey İngiliz şarkıcı ve müzisyen. The Smiths grubu ve solo çalışmaları ile tanınır.

15. Leonard Cohen

15. Leonard Cohen

Leonard Norman Cohen, Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen. İlk şiir kitabını Montreal'de 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayımlayan Cohen'in erken dönem şarkıları müzikal olarak Avrupa pop müziğine dayanır ve çoğunluğu 1967 yılında çıkan Songs of Leonard Cohen albümünde yer alır.

16. Chet Baker

16. Chet Baker

Chet Baker gerçek adıyla Chesney Henry Baker Jr. Amerikalı caz müzisyeni. Caz tarihinin en büyük trompet çalgıcılarından biridir.

17. Nick Cave

17. Nick Cave

Nicholas Edward Cave, Avustralyalı bir rock müzisyeni, şarkı yazarı, kitap yazarı, senaryo yazarıdır; çok yoğun olmasa da bir aktörlük kariyeri de vardır. Nick Cave, en çok rock'n'roll grubu Nick Cave and the Bad Seeds ile ve Amerikan müziğine ve onun köklerine duyduğu büyük ilgiyle tanınır.

18. Liam Gallagher

18. Liam Gallagher

Liam Gallagher dağılan Oasis ve Beady Eye gruplarının kurucusu ve 'havalı' vokalisti.

19. Lenny Kravitz

19. Lenny Kravitz

Leonard Albert 'Lenny' Kravitz.  ABD'li şarkıcı, söz yazarı, yapımcı, aranjör. Müziğinde kullandığı retro stil rock, soul, funk, reggae, hard rock, psychedelic, folk gibi tarzları içerir.

20. Axl Rose

20. Axl Rose

W. Axl Rose ya da gerçek adıyla William Bruce Bailey Guns N' Roses grubunun kurucusu ve vokalisti olan müzisyen ve besteci. 

Sweet Child o Mine, November Rain, Estranged ve Don't Cry gibi klasik olmuş şarkıların bestecisidir. Rock dünyasının aykırı ve sansasyonel ismidir.

21. Freddie Mercury

21. Freddie Mercury

Freddie Mercury, Britanyalı rock grubu Queen'in efsanevi solisti. Gerçek adı, Farrokh Bulsara'dır. Sahnedeki duruşu, şovu, pek çok kişi tarafından hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılan sesi ile Queen'i tarihin en çok tanınan müzik gruplarından biri haline getirmiştir.

22. Jim Morrison

22. Jim Morrison

James Douglas Morrison Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, besteci ve şairdir. Melbourne, Florida’da doğmuş ve ABD'li rock grubu The Doors`un söz yazarı ve vokali olmuştur.

23. Slash

23. Slash

Saul Hudson veya daha iyi bilinen adıyla Slash, Guns N' Roses grubu ile ünlenen şu anda Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators grubunun üyesi olan solo gitaristtir.

24. Kurt Cobain

24. Kurt Cobain

Müzik ve popüler kültür açısından gerçek bir ikon olan Kurt Donald Cobain Nirvana grubunun vokalisti, ritim ve solo gitaristiydi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
40
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Michael Jackson yok ve cooluktan mı bahsediyorsun?

theravenwoman

Michael Jackson aradı gözlerim

Qhrman kbr

michael jackson? 2pac? Chuck Berry?