Görüş Bildir
Haberler
Özgecan'ın Babası Mehmet Aslan: 'Yasalarla Melekleri Korumak Mümkün Değil'

Özgecan'ın Babası Mehmet Aslan: 'Yasalarla Melekleri Korumak Mümkün Değil'

Caner
17.02.2015 - 23:00
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin taziye ziyareti sırasında konuşan Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, idamın geri gelip gelmesiyle ilgilenmediğini, yasaların vicdanlar içinde çalışıyor olması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan'ın evinin önündeki taziye çadırını ziyaret ederek anne Songül ve baba Mehmet Aslan'a başsağlığı diledi.

Yaşanan olayın bütün insanlığın meselesi haline geldiğini belirten baba Aslan, bunun bir kurtuluş vesilesi, güzelliklerin, mutluluğun, güvenliğin, barışın tüm Türkiye ve dünyada tesis edilebilmesi için vesile olabileceğini söyledi.

'Yasalarla melekleri korumak mümkün değil'

Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

'Anadolu Nuh'un gemisi gibidir. Bu geminin kapısı açılmıştır. Bu gemiye bu vesile ile içinde güzellik, sevgi, hoşgörü taşıyan herkes alınacak. Direnenler geride kalacak. O direnenlerin başına da benim meleğimin başına gelen gelebilir. Melekleri yasalar ile korumak mümkün değil. Yasaların vicdanların içinde çalışıyor olması gerek. Vicdanların içinde bir şeyler çalışmıyor ise hiçbir yasa kâr etmez. Çocuğumun üzerinden her hangi bir idam çıksın istemiyorum, ilgilenmiyorum. Bu geminin Allah'ın takdir ettiği illa ki bir kaptanı vardır. Takdir edilmiş olan kaptan ve görevlilerin en güzelini yapacaklarına şüphem yok. Erzurum'dan bir vatandaş aradı. 'Allah onu meleği yaptı, kendisi için yaratmış. Onu kendi cennet bahçesine aldı' dedi. Katılıyorum ben de. Memleketimizin böyle bir durum karşısında, böyle bir birleşmeye vesile olduğu için Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. Bu olayın bu şekilde tecelli etmiş olması, bütün insanların bu olayın etrafında sevgiyle, hoşgörüyle, saygı ile birleşmiş olması önemli. Benim çocuğumun başına böyle bir şey gelmiş olması beni kıymetli kılmaz. Ben günahların günahkârı, acizlerin acizi, fakirlerin fakiriyim. Benim kalbimi söksünler, bedenimi çöpe atsınlar. Hiçbir şey ifade etmez. Aklım hikmetin karşısında çaresiz.'

'İki kız çocuğu olan bir baba olarak bu acıyı tüm şiddeti ile yüreğimde hissettim' diyen BBP Lideri Destici ise, Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in hakettiği cezanın idam olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0