Görüş Bildir
Haberler
Özgecan'ın Annesi: ‘Erdoğan'a Beyaz Başörtüsü Göndereceğim’

Özgecan'ın Annesi: ‘Erdoğan'a Beyaz Başörtüsü Göndereceğim’

ATKN
03.12.2015 - 16:28

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, her 3 sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesiyle ilgili, 'Hakettikleri en büyük cezayı alacaklarını biliyordum. Özgecan'ımın kanı yerde kalmayacaktı' dedi. Songül Aslan, geçtiğimiz Şubat ayında matemlerinin simgesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a siyah başörtüsü göndermişti. Cezanın açıklanmasının ardından ise beyaz başörtüsü göndereceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın bugün görülen üçüncü duruşmasında kararı açıklayan mahkeme, 3 sanığa da indirim uygulamadan, ağırlaştırılmış müebbet cezası vermişti.

Aslan, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada bekledikleri bir sonucun çıktığını söyledi. Kızının geri gelmeyeceğini ifade eden Aslan, 'Hakkettikleri en büyük cezayı alacaklarını biliyordum. Özgecanımın kanı yerde kalmayacaktı. Yine de ben mutlu olmadım çünkü benim kızım geri gelmeyecek ama devletimizden Allah razı olsun. Hak ettikleri cezayı en yüksek şekilde aldılar' dedi.

'Özgecan yasası çıksın'

'Özgecan yasası çıksın'

Başka canların yanmaması için 'Özgecan yasasının' çıkmasını isteyen Aslan, şöyle devam etti: 

'Hiçbir kadınımız şiddet görmesin, ağlamasın, üzülmesin, ölmesinler. Özgecan yasasının muhakkak çıkmasını istiyorum devlet büyüklerimizden. Kadınlarımız şiddete uğruyor, öldürülüyor hiçbir suçu günahı yokken. Bu tür şeyler olmasın. Adaletin yerine geldiğine inanıyorum çünkü çok ilgilenildi, üstünde duruldu. İnşallah ömür boyu hapisten çıkmayacaklar. Hiçbir zaman bunların acısı bitmesin diyorum. Allah ne bu dünya da ne de öbür dünyada gün yüzü göstermesin.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Beyaz başörtüsü göndereceğim'

'Beyaz başörtüsü göndereceğim'

Aslan, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a adalet yerini bulduğunda beyaz başörtüsü göndereceğini' söylediğinin hatırlatılması üzerine, 'Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bunu gerçekleştireceğim. Allah razı olsun herkesten. Evlilik yıl dönümümüzde bu karar çıktı, tesadüf bir şekilde. 3 Aralık'a denk geldi. Evlilik yıl dönümümüzde, yani sevinemiyorum da daha doğrusu. Zaten böyle bir şey olacağını ve bu cezayı alacaklarını biliyordum. Özgecan'ın oradan beni gördüğünü de biliyorum' ifadesini kullandı.

DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda