Görüş Bildir
Haberler
Özbek: "Takıma Yeni Yıldızlar Getirmek İstiyoruz"

Özbek: "Takıma Yeni Yıldızlar Getirmek İstiyoruz"

Fatih
11.06.2015 - 21:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, 'Ibrahimovic listenize dahil mi?' sorusuna 'Dünyadaki tüm futbolcular dahildir. Galatasaray'a hem sportif hem de marka açısından fayda sağlayacak her futbolcunun müşterisiyiz' cevabını verdi ve transfere açık kapı bıraktı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer politikasından takımda kalmasını istedikleri futbolculara bir çok konuda samimi açıklamalar yaptı.

'Paralı bir başkan değil, iyi bir yöneticiyim' diyen Özbek, 'Zlatan İbrahimovic gündemde mi?' sorusuna 'Galatasaray'a hem sportif hem de marka açısından fayda sağlayacak her futbolcunun müşterisiyiz' yanıtını verdi.

Özbek, Galatasaray'ın sezon ortasında yollarını ayırdığı İtalyan teknik direktör Prandelli ile tazminat sorunun çözülmesi konusunda ise 10 milyon avro gibi çarpıcı bir rakam ortaya koydu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da yayınlanan 'Futbol VIP' programında soruları cevapladı.

Eski yönetime teşekkür

Duygun Yarsuvat döneminde de başkan yardımcılığı yapan Özbek, 'Biz 7 ay önce göreve geldiğimizde şampiyonluğa inanmıştık' diye konuştu ve eski yönetime teşekkür etti. Özbek, 'Birinci günden itibaren şampiyonluğa inandık. Geçmiş dönemdeki yönetici arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bizden önceki yöneticilerin başarıda çok büyük payı var. O yüzden başkan seçilmeme rağmen mazbatamızı geç aldık. Mazbatayı sezon sonunda alma teklifini Duygun Beye ben götürdüm. Duygun Bey de kabul etti' dedi.

Paralı bir başkan mısınız?

Dursun Özbek, 'Paralı bir başkan mısınız?' sorusunu 'Zor bir soru. Ben Galatasaray'ı yönetmeye geldim. İş adamıyım. Kendi çerçevemde bir başarı çizgim var. Paralı başkan değilim ama Galatasaray'ı iyi yöneteceğim, iyi bir yöneticiyim' şeklinde yanıtladı.

Listede İbrahimovic var mı?

Transfer gündemini de değerlendiren Özbek; 'Transfer listenize Zlatan İbrahimovic de dahil mi?' sorusuna şu cevabı verdi. 'Dünyadaki tüm futbolcular dahildir. Galatasaray'a hem sportif hem de marka açısından fayda sağlayacak her futbolcunun müşterisiyiz. Hamza Hoca'nın raporu bizim için önceliklidir.' Özbek, takımda kalıp kalmayacakları merak edilen Muslera, Sneijder ve Melo ile ilgili gelişmelere de açıklık getirdi.

Wesley Sneijder'ın sözleşmesi uzatılacak mı?

Galatasary Başkanı Dursun Özbek, 'Önümüzdeki yıl sözleşmesi bitecek olan Wesley Sneijder ile yeni anlaşma yapılacak mı?' sorusu üzerine 'Hamza Hoca bana rapor sunacak. Hamza Hoca ne derse o olacak' cevabını verdi.

Muslera için resmi teklif geldi mi?

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera'ya yurt dışından teklifler olduğu yönündeki iddialara cevap veren Özbek, şöyle konuştu: 'Muslera için bize gelen herhangi bir teklif yok. Muslera ve Sneijder bizim için çok önemli futbolcular. Onlardan vazgeçmemiz mümkün değil. Biz yıldızları göndermeyi değil takıma yeni yıldızlar getirmek istiyoruz.'

Melo gidecek mi, kalacak mı?

Özbek, bir yıl daha sözleşmesi olan Melo'nun İnter'e gideceği yönündeki iddialara da cevap verdi: 'Melo'nun gitme gibi bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Medyadaki haberler spekülasyon.' Dursun Özbek, 'İyi bir Galatasaraylı' şeklinde nitelendirdiği Ergin Ataman yönetimindeki basketbol şubesi için de önümüzdeki sezona ciddi bir bütçe ayırdıklarını sözlerine ekledi.

'Seronomi krizi' nitelemesini kabul etmedi

Özbek, futbol takımının şampiyonluk kutlamaları sırasında eski yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün kürsüye çağrılmaması ile ilgili olarak da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Durumun 'kriz' olarak nitelenmesini kabul etmeyen Özbek, şunları ifade etti: 'Bunu bir kriz olarak yorumlamıyorum. Medya 'kriz' dedi. Bizim açımızdan kriz değildi. Podyuma sadece çalışanlar ve sporcuların çıkması kararlaştırıldı. Çünkü podyum dardı ve hepimizin oraya sığması mümkün değildi. TFF yöneticileri bizim de çıkmamızı istedi. Ben de Duygun abiye 'birlikte çıkalım' dedim. Duygun abi, 'basamaklardan çıkmakta zorlanırım' dedi ve çıkmadı. Kupa törenleri zaten dünyanın her yerinde böyledir. Yöneticiler töreni şeref tribününde izlerler. Zaten ben de çıkmayacağımı söyledim. Ancak TFF yöneticileri rica ettiler. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak da 'çık' diye ısrar etti. Ben 'hayır' dedim. Israrlar sürünce ben de çıktım. Sonra iş başka yerlere gitti. Biz yöneticiler zaten perde arkasında olmalıyız, İşin şov kısmı futbolculara aittir. Ben kendim dahi podyumda olmak istemedim. Dolayısıyla bunu kriz olarak ifade etmek yanlış.'

Yeni sponsorlar var mı?

Galatasaray'ın yeni sponsorluk anlaşmaları yapacağını kaydeden Özbek, '3-4 tane teklif var. Görüşmeler sürüyor. Takımın başarılı olmasından dolayı Galatasaray'a teveccüh var. İmzalar atılmadığı için bu sponsorlukları paylaşmak doğru olmaz' dedi.

Hamza Hamzaoğlu'na büyük övgü

Sözleşmesi uzatılacak olan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için övgü dolu ifadeler kullanan Özbek, 'Hamza Hocayı tarif etmeye gerek yok. Duruşu Galatasaray'a çok yakışıyor. Bu dönemde de çok başarılı oldu. Kendini kanıtladı. Kim istemez böyle bir teknik direktör ile çalışmak? Hamza Hocanın duruşu Galatasaray'a da çok uygun' şeklinde konuştu.

Zarardan 7 milyon avro kar

Dursun Özbek, Galatasaray'ın sezon ortasında yollarını ayırdığı İtalyan teknik direktör Prandelli ile tazminat sorunun çözülmesi konusunda ise çarpıcı bir rakam verdi. Özbek, 'Zarardan kar ettik. CAS davasını kaybettiğimiz zaman bu olayın bize faturası 10 milyon avroyu bulabilirdi. Bu konuda simülasyonlar yaptık. Milano'ya gittim, Prandeli'yi ikna ettik. İkna etmek için İstanbul'dan ayrılış şeklinin uygun olmadığını söyledim' diye konuştu.

Galatasaray 14 yabancı hakkını kullanacak mı?

14 yabancı hakkının kullanılıp kulanılmayacağına ilişkin soru üzerine Özbek, 'Kadromuzda yeteri kadar yabacı var zaten. Hamza Hoca'nın vereceği rapora göre kadrodan ayrılacaklar veya yeni katılımlar olacak. Bütçemiz belli ama şimdilik bunu ifade etmek istemiyorum' dedi.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/Galatasaray...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0