Görüş Bildir
Haberler
Eski Savcılar Öz ve Kara için 'Difüzyon Mesajı'

Eski Savcılar Öz ve Kara için 'Difüzyon Mesajı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında “suç örgütü kurma” ve “hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklama talepli yakalama kararı çıkarılmadan önce yurt dışına çıktıkları tespit edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesi için Dışişleri Bakanlığı’na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na ‘difüzyon mesajı’ yolladı.

Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı nedir?

“Kırmızı Bülten”, bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.

“Difüzyon Mesajı” ise kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak şahısların yakalanması için, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır.

Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmişlerdi

Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmişlerdi

Eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yakalama kararından bir gün önce pazar gece yarısından sonra Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçiş yaptıkları tespit edilmişti. 

Artvin Valisi Kemal Cirit, firari savcıların Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a kaçtığını açıklamıştı. 

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise, “İki Türk savcının Ermenistan’a geldiği hususunda elimizde hiç bir bilgi yok. Biz böyle bilgiye sahip değiliz” dendi. Hakkındaki davalar nedeniyle Gürcistan’ın Batum kentinde firari olan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ise kaçak savcıların Ukrayna’da olduğunu iddia etmişti.

"Yaka paça getirilip hesap verecekler"

"Yaka paça getirilip hesap verecekler"

Bugün muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan da eski savcılar için 'İşte daha yeni, bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar, o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler.' demişti.

DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0