Görüş Bildir
Haberler
Oyun Oynayarak Para Kazanmak İsteyen Kriptocuları Sahneye Alalım! Axie İnfinity Oyununu İnceliyoruz

etiket Oyun Oynayarak Para Kazanmak İsteyen Kriptocuları Sahneye Alalım! Axie İnfinity Oyununu İnceliyoruz

Ali Aydemir
27.07.2021 - 15:00

Hem oyun oynamak hem de kazanmak isteyen kriptoseverlere müjde!

Kriptopara dünyasına bomba gibi düşen, takas edilemeyen tokenları ifade eden NFT'ler hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Çeşitli sanat eserleri ve videoları kapsayan bu kripto koleksiyonları adeta gündemden düşmüyor. Kriptoseverler satın alıyor ve sevimli canavarları savaştırarak para kazanıyor. Şimdilerde piyasadaki en popüler kripto oyunu olan Axie Infinity'yi enine boyuna inceleyelim.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neymiş bu Axie İnfinity?

Neymiş bu Axie İnfinity?

Axie Infinity, oyuncuların oyun içerisindeki sevimli canavarların NFT'lerini satın aldıkları ve ardından birbirleriyle savaştıkları blok zinciri tabanlı bir online oyundur. Oyuncular, oyun sırasında SLP jetonları kazanabilir ve bunları para karşılığında takas edebilir. Kullanıcılar hem oyun oynuyor hem de oyun esnasında kazandıkları jetonlarla takas yapıp bunu bir gelir haline getirme imkanı buluyor. Bu da Axie Infinity'yi çekici kılan en önemli noktalardan biri. Oyunun amaçlarından belki de en önemlisi  “oyna-kazan” hareketini körüklüyor olması. NFT'ler ana akıma dokunduğunda, Sky Mavis Stüdyosu'nun gelecek vaat eden kripto oyunu Axie Infinity ortaya çıktı. Ve daha geniş NFT pazarı biraz soğuyunca, Axie Infinity daha da büyüdü. Kullanıcıların yaklaşık %40'ı Filipinler'de olmak üzere, ortalama bir rakamla 350.000 aktif kullanıcıya sahiptir ve sonraki en büyük iki pazar Amerika Birleşik Devletleri ile Venezuela'dır. Kazanılan para bazen yalnızca faturaları ödemeye yetse de Filipinler'deki birçok oyuncu bu oyunu oynayarak geçimini sağlayabiliyor.

Kimdir bu Axieler?

Kimdir bu Axieler?

Axie Infinity, oyuncuların yetiştirdiği, eğittiği, zorlukları tamamlamak için kullandığı ve çevrimiçi olarak savaştığı Axies adlı sevimli tüylü canavarlardan oluşan takımları savaşlarda birbirine düşürdüğünüz bir canavar dövüş oyunudur. Oyun, ücretleri ve işlem gecikmelerini en aza indirmeye yardımcı olan bir yan zincir olan Ronin'in yardımıyla Ethereum blok zincirinde çalışır. Temeli Ethereum'a dayanan bu oyun, öncelikle bilgisayar kontrollü Axie takımlarına veya internet üzerinden canlı rakiplere karşı yapılan savaşlara odaklanır.

Pürüzsüz aşk iksiriniz var mı?

Pürüzsüz aşk iksiriniz var mı?

Oyunun amacı, daha sonra oyun içinde konuşlandırılabilecek yeni dünyalar üretmek için kullanılabilecek pürüzsüz aşk iksirleri olarak adlandırılan SLP'ler elde etmektir. SLP'ler, bir kripto borsasında alınıp satılabilen kripto para birimleri olarak ikiye katlanır. En iyi oyuncuların kendilerine ait parsellerinden günde 1.500 SLP (yaklaşık 435 Amerikan doları) kazandığı bildiriliyor. Ancak kripto dünyasından da tahmin edebileceğiniz üzere SLP'lerin Amerikan doları karşısındaki fiyatı sürekli ve oldukça hızlı şekilde değişim gösterebiliyor. Geleneksel oyun içi ögelerin aksine, NFT'ler mülkiyeti alıcıya verir. Bu da Axies'i oyunun pazarında gerçek parayla takas edebileceğiniz anlamına gelmektedir.

İşte yeni bi rekor! 💰

Peki nasıl çalışır?

Peki nasıl çalışır?

Bildiğiniz gibi Axie İnfinity tamamen NFT öğeleri etrafında inşa edilmiştir ve şu anda, ilk takımınızı oluşturmak için gereken üç Axie NFT'yi satın almadıkça oynamanın bir yolu yoktur. Oyuna bağlayacağınız Ronin cüzdanınız aracılığıyla resmi Axie pazarından satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Oyunu Mac, Android, PC veya iOS'ta oynayabilir ve ödüller kazanmak için Axies'inizi savaşlara sokabilirsiniz. Axie İnfinity, oyuncuları harcadıkları daha fazla zaman ve çaba karşılığında ödüllendiren bir oyundur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunla ilişkili bir kripto para birimi var mı?

Oyunla ilişkili bir kripto para birimi var mı?

Axie İnfinity Shard (AXS) isimli bu oyunla ilişkili başka bir kripto para birimi daha var. AXS'deki yatırımcılar, bu oyunun yönetiminde oy hakkına sahiptir ve bunu topluluk hazinesinden pay almak için de kullanabilirler. AXS ayrıca son haftalarda yaklaşık altı kat artarak etkileyici bir artış gördü. Ve bu artış onun 'piyasadaki en büyük oyun kripto para birimi' olarak anılmasını sağladı.

Oyun, yapılan düzenlemeler ve yeni gelişmelerle kriptocuların dikkatini çekmiş durumda!

Artık buna benzer oyunlarla sık sık karşılaşacağımıza göre, uzun süre gündemde kalmaları muhtemel görünüyor. Birçok oyun geçmişte çevrimiçi toplulukları ayakta tutabilmeyi başarsa da Axie İnfinity buna finansal kazanç sağlama durumunu ekleyerek, oyna-kazan oyunlarının potansiyel olarak gelecekte daha da başarılı topluluklara yol açacağının sinyallerini veriyor. Böylece bu tarz oyunlarla yeni yeni karşılaşmaya başlayan kriptoculara yalnızca oynayarak kazandıracak bu oyunu da tanıtmış olalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Ben bu "haber"e bakınca bildiğin Çiftlik Bank görüyorum, tosuncuk görüyorum. Onedio sen de mi şimdi reklam paralarını alıp, yarın öbür gün Çiftlikbank tanıtı... Devamını Gör

İbrahim Akyüz

sen ne anlarsın. :D parayı kırıyoruz sen de çiftlik bank de böyle burada :D internet paketin yetmiyorsa paket hediye edeyim