Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasını Kasıp Kavuran Valheim Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu?

Oyun Dünyasını Kasıp Kavuran Valheim Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu?

Çıkışının üzerinden henüz 2 ay geçmiş olmasına rağmen Steam'in en çok oynananlar listelerinde kendine yer bulan, pek çok ses getirmiş büyük bütçeli yapımın rekorunu egale eden bağımsız yapım Valheim'ın başarısının sırrını masaya yatırıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak epey hesaplı

İlk olarak epey hesaplı

Oyun fiyatlarının kimi zaman 500 lira bandını bile aşmaya başladığı şu günlerde Valheim 32 liralık makul fiyatı ile her kesimden oyuncuya hitap edebiliyor.

Sistem dostu

Sistem dostu

Oldukça uygun bir fiyata sahip olan yapım aynı zamanda talep ettiği sistem gereksinimleri bakımından da bir hayli mütevazi. Bu da sisteminiz ister son model olsun, isterseniz de bir hayli eski, keyifle oynanabilen bir oyun yapıyor.

Geniş dil desteği

Geniş dil desteği

Biz Türk oyuncular için dil desteği epey önemli. Valheim Türkçe de dahil olmak üzere tam 12 dili destekleyen yapısı ile geniş bir oyuncu kitlesine hitap edebiliyor.

Çok oyunculu

Çok oyunculu

Çok oyuncu desteğine de sahip olan Valheim oyunculara sunduğu dünyayı arkadaşları ile birlikte şekillendirip keşfetme imkanı veriyor. Az önce bahsettiğimiz sistem ve bütçe dostu olması da onu bir arkadaş grubu içerisinde herkes tarafından ulaşılabilir bir hale getiriyor.

Düşük boyutlu

Düşük boyutlu

Oyunların bizden depolama alanımızın neredeyse yarısını talep etmeye başladığı şu günlerde Valheim yalnızca 1 GB'lık bir boş alan talep ederek en kalabalık bilgisayarlarda bile kendini bir köşeye sıkıştırmayı başarabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fantastik atmosferi

Fantastik atmosferi

Sunduğu büyüleyici mitolojik atmosfer insanı sürekli bir keşif duygusuna yöneltiyor. Oyuncu olarak bir adım sonrası için hep bir merak ve heyecan duymanızı sağlamayı çok iyi başarıyor.

Geniş içerik

Geniş içerik

Atmosfere ek olarak Valheim oyunculara çok geniş bir içerik de sunuyor. Valheim'ın dünyası içerisinde yapabileceklerinizin sınırı neredeyse yok gibi.

Sürükleyici öykü

Sürükleyici öykü

Her ne kadar hayatta kalma ögeleri ile öne çıkan bir yapım olsa da Valheim aynı zamanda gücünü mitolojiden alan öyküsü ile merak unsurunu hep diri tutmayı ve oyuncuya takip edilecek yeni hedefler sunmayı çok iyi başarıyor.

Başarılı hayatta kalma mekanikleri

Başarılı hayatta kalma mekanikleri

Valheim tüm bunlara ek olarak hayatta kalma mekaniklerinin dengesi ve bunları oyuna çok iyi entegre edebilmesi ile adeta pastanın üstüne bir çilek konduruveriyoruz. Tüm bunların toplamında ise gönüllerimize taht kuran bir oyun ortaya çıkıyor. Eğer siz de hala Valheim'ı denemediyseniz bir şans vermenin şimdi tam sırası olabilir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
6
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğuhan Dalgıç

6800xt ile 45 lere düşüyor fps ama olsun :D

King in the East

erken erişim oyunu olacak o kadar.. düzelir güncellemelerle