Görüş Bildir
Haberler
Oynadıkları İyi Roller ile Hepimize İlham Olurken Kötü Rollerle Kabuslarımıza Giren 25 Yetenekli Oyuncu

Oynadıkları İyi Roller ile Hepimize İlham Olurken Kötü Rollerle Kabuslarımıza Giren 25 Yetenekli Oyuncu

Oyuncu olmak, farklı karakterleri oynayıp onlarla bütün olabilmek demek sanırım...

Kaynak: https://www.boredpanda.com/actors-vil...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ian McKellen

1. Ian McKellen

Ian McKellen 60 yıldan fazla uzun bir süredir oyunculuk yapıyor, ünlü oyuncu 120'den fazla film ve dizide yer almıştır. En ikonik rollerinden birisi ise Yüzüklerin Efendisi serisindeki iyi büyücü Gandalf'tır. Buna karşılık McKellen, X-Men evrenindeki en kötü karakterlerden biri olan Magneto'yu da canlandırmıştır. Magneto zaman içinde değişse de başlangıçta önemli bir kötü karakter olarak görülüyordu.

2. Helena Bonham Carter

2. Helena Bonham Carter

Yeteneğine hayran kaldığımız güzel oyuncu, Harry Potter serisindeki kötü büyücü Bellatrix Lestrange olarak hafızalarımıza kazındı. İkonik Bellatrix rolünden sonra Zoraki Kral filmi ile Kraliçe Elizabeth olarak karşımıza çıktı. Bu rol ünlü oyuncuya BAFTA kazandırmıştı.

3. Heath Ledger

3. Heath Ledger

Ölümünün üstünden seneler geçse bile canlandırdığı karakterler ve güzel gülümsemesi ile hafızalarımıza kazınan Heath Ledger, 2001 yapımı Şövalye filminde William Thatcher rolünde oynamıştı. Daha sonra ise muazzam bir performans sergilediği Batman serisinin Kara Şövalye filminde Joker rolüyle sinema tarihinde yerini aldı.

4. David Tennant

4. David Tennant

Birçoğumuz David Tennant'ı Doctor Who karakteri ile tanıdık. Bu rol ile kalbimizde taht kurduktan sonra Jessica Jones dizisindeki Purple Man karakteri ile kötü karakterleri başarıyla canlandırabileceğini kanıtlamış oldu.

5. Hugo Weaving

5. Hugo Weaving

Yüzüklerin Efendisi serisinin çok sevilen elfi Lord Elrond'u canlandıran Hugo Weaving, Matrix filminin ünlü kötü adamı Ajan Smith'e hayat vermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gary Oldman

6. Gary Oldman

Gary Oldman, Batman filmlerinde iyi kalpli Gotham şehri polisi James Gordon rolünü canlandırdı. Bundan önce ise Beşinci Element filminde dünyayı yok etmeye kararlı Emanuel Zorg karakterini oynamıştı.

7. Anthony Hopkins

7. Anthony Hopkins

Bu sene en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanan ünlü oyuncunun en ikonik rollerinden biri şüphesiz Kuzuların Sessizliği filmindeki Hannibal Lecter rolüdür. Psikopat bir seri katili canlandıran Anthony Hopkins, yıllar sonra Thor filminde tanrı Odin'i canlandırmıştır.

8. Christoph Waltz

8. Christoph Waltz

Birçok ünlü filmde oynayan başarılı oyuncu Waltz, Zincirsiz filminde Dr.King Schultz ve Soysuzlar Çetesi filminde Hans Landa gibi kötü karakterleri canlandırmıştı. Bunun yanı sıra Karayip Korsanları, James Bond ve Alita: Savaş Meleği gibi filmlerde iyi karakterlere hayat vermiştir.

9. Meryl Streep

9. Meryl Streep

Birçok insan tarafından dünyanın en iyi kadın oyuncusu olarak görülen Merly Streep, sayısız filmde oynayarak sinemaseverlerin kalbinde taht kurmuştur. Mamma Mia filmindeki tatlı Donna karakteriyle pozitif ve hassas bir anneyi canlandırmıştır. 2006 yapımı Şeytan Marka Giyer filminde ise soğuk, acımasız bir editör olan Miranda Priestly'e hayat vermiştir.

10. Ralph Fiennes

10. Ralph Fiennes

Ralph Fiennes, Büyük Budapeşte Oteli'nde Mösyö Gustav, Schindler'in Listesi'nde ise Amon Goeth rolleriyle farklı karakterleri canlandırma konusundaki ustalığını göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Johnny Depp

11. Johnny Depp

Her filmde farklı karakterde ve kılıkta gördüğümüz yetenekli oyuncu Johnny Depp, 80'den fazla filmde oynamıştır. İlk önemli rollerinden biri ise şüphesiz Makas Eller filmindeki Edward Scissorhands'dir. Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytani Berberi filminde ise ismi gibi şeytani bir karakter olan Sweeney Todd'u canlandırmıştır.

12. Christian Bale

12. Christian Bale

En sevdiğimiz Batman'lerden biri olan Christian Bale şüphesiz hem süper kahramanı oynayabilecek hem de Amerikan Sapığı filmindeki gibi psikopat bir adamı oynayabilecek yetenektedir.

13. Charlize Theron

13. Charlize Theron

Güzel oyuncu, Mad Max: Öfkeli Yollar filminde İmparatoriçe Furiosa rolü ve Pamuk Prenses ve Avcı filminde Kötü Kalpli Kraliçe'yi oynayarak farklı rolleri başarıyla canlandırabileceğini göstermiştir.

14. Joe Pesci

14. Joe Pesci

Evde Tek Başına filminin kötü adamını hatırladınız mı? Joe Pesci Kuzenim Vinny filminde iyi bir karakteri canlandırarak hepimizi şaşırtmıştı.

15. Jack Nicholson

15. Jack Nicholson

Jack Nicholson'ın Cinnet filmindeki korkutucu sahnelerine internetteki komik capslerden bile aşinayız. İkonik oyuncu Guguk Kuşu filminde ise akıl hastanesinde kalan iyi kalpli Randle McMurphy'i canlandırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lucy Liu

16. Lucy Liu

Kill Bill filmindeki dövüş sahnesiyle hafızalarımıza kazınan Lucy Liu, Charlie'nin Melekleri filminde ise Alex Munday karakterini canlandırmıştır.

17. Chris Evans

17. Chris Evans

Kaptan Amerika tabii ki her zaman iyi bir kahraman değil! Chris Evans Kaptan Amerika karakteri ile kötülerin korkulu rüyası olurken, Bıçaklar Çekildi filmindeki Ransom Drysdale ile şeytani bir karaktere hayat vermiştir.

18. Tom Hardy

18. Tom Hardy

Yakışıklı oyuncu Kara Şövalye Yükseliyor filmindeki Bane rolüyle kötü adamları ne kadar iyi canlandırabileceğini kanıtlamıştır. Mad Max:Öfkeli Yollar filminde ise iyi Max Rockatansky'ı canlandırmıştır.

19. Rachel McAdams

19. Rachel McAdams

Kötü Kızlar filminin ikonik kötü karakteri Regina George'u canlandıran Rachel McAdams, Not Defteri filminde hepimizi salya sümük ağlatmıştı.

20. Mike Myers

20. Mike Myers

Aynı filmde hem iyi hem de kötü bir karakteri oynayan Mike Myers, Avanak Ajan: Ajanlar Kralı filminde Austin Powers ve Doctor Evil isimli iki zıt karakteri aynı anda canlandırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Will Smith

21. Will Smith

Hancock filminde bir süper kahramanı canlandıran Will Smith, aynı zamanda Suicide Squad filminin kötü karakteri Deadshot'a hayat vermiştir.

22. Angelina Jolie

22. Angelina Jolie

Angelina Jolie'nin unutulmaz rollerinden biri kesinlikle Lara Croft'tur. 2014 yılında oynadığı Malefiz rolünde ise kötü bir periyi canlandırıyor. Gerçi film ilerledikçe karakterin aslında kötü olmadığını anlıyoruz.

23. Brad Pitt

23. Brad Pitt

Yetenekli aktör kült filmlerde başrol oynamıştır, ancak bir performansı var ki üstünden seneler geçmesine rağmen sürekli konuşuluyor. Brad Pitt, Dövüş Kulübü filmindeki Tyler Durden rolüyle iyi bir adam olmanın çok uzağında iken sinema dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Ünlü oyuncu Truva filminde ise savaşçı Achilles'e hayat vermiştir.

24. Arnold Schwarzenegger

24. Arnold Schwarzenegger

Arnold, Terminatör filmindeki cyborg rolüyle sinema tarihine adını yazdırmıştı. Anaokulu Polisi filminde ise adalet peşindeki bir polisi canlandıran Arnold Schwarzenegger kariyeri boyunca oldukça farklı rollerle karşımıza çıkmıştır.

25. Demi Moore

25. Demi Moore

Charlie'nin Melekleri filminde kötü bir karakteri canlandıran Demi Moore, kariyeri boyunca sayısız filmde oynadı. LOL filminde ise Miley Cyrus'ın annesi rolünde oynayarak tamamen farklı bir karakteri canlandırmıştır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın