Görüş Bildir
Haberler
Outrunner, Dünyanın En Hızlı Koşan Robotu

Outrunner, Dünyanın En Hızlı Koşan Robotu

Pchocasi
25.05.2014 - 22:04 Son Güncelleme: 25.05.2014 - 22:45

Outrunner, Dünyanın En Hızlı Koşan Robotu

Teknoloji’nin sınır tanımadığı bugünlerde Robotic Unlimited firması tarafından yapılan robot adeta koşuyor. Robot ile ilgili tüm bilgiler ve video haberimizde.

Florida’da bulunan Robotic Unlimited firması ile geliştirilen “OutRunner” adlı robot altı ayağa sahip olarak tasarlandı. Robot koşu bandına bırakıldığında saatte 72.5 kilometre hıza çıkabildiği gibi, açık havada çayıra saldığımızda saatte 40.2 kilometrelik bir hıza ulaşıyor.

Daha önceden Boston Dynamics tarafından geliştirilen ve açık havada 25.7 kilometre hıza ulaşabilen robotu geçen Outrunner, şimdiden yeni robotların gözdesi olmuş durumda. Outrunner robotu şimdi piyasaya sürülmeye hazırlandığı gibi, ekip Kickstarter’da 150 dolarlık destek kampanyası başlattı. Kampanya 15 gün sonra biteceği gibi, şuana kadar 44 bin dolar gibi iyi bir bütçe toparlanmış durumda.

“SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA”

Robotun geliştiricileri olan Robotic Unlimited ekibi, yeterli miktarda para toplandığında tüm kesimlerin katılabileceği bir robot yarışı gerçekleştirmek istediklerini belirttiler. Outrunner robot, Asimo gibi yürüyen robotların tam aksine farklı tasarım şekli ile örümceğin gövdesine benzeyen ve kütle – uzunluk oranları ile hayvanların koşma şeklini taklit ediyor.

Robotun kütle merkezi lan ekseni aşağıda olduğu için robotun dengesinin sabit olmasını sağlıyor. Bu durumda robotun koşarken herhangi bir sensör veya kontrol algoritmasına ihtiyaç duymadığı anlamına geliyor. Böylelikle Outrunner, beton zeminde, yokuş aşağı veya çim zeminlerde saldım “çayıra mevlam kayıra” benzetmesi ile hareket edebilirken, karşısına çıkan virajları da çok rahat dönebiliyor.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/outrunner-dun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın