Görüş Bildir
Haberler
Otobüs Duraklarındaki Acı İlan: 70 Yaşındaki Emekli Vatandaş, Böbreğini Satılığa Çıkardı

etiket Otobüs Duraklarındaki Acı İlan: 70 Yaşındaki Emekli Vatandaş, Böbreğini Satılığa Çıkardı

Eşini tedavi ettirmek için kredi çekip borçlanan emekli tesisat ustası, 'Kul hakkıyla ölmek istemiyorum' diyerek borcunu ödemek için böbreğini satıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artı Gerçek'ten İsa Uğur Erdoğan imzalı habere göre 70 yaşındaki emekli bir vatandaş, borçları nedeniyle İstanbul Gümüşsuyu, Elmadağ ve Harbiye civarındaki duraklara astığı ilanlarla böbreğini satılığa çıkardı.

İlandaki numarayı arayarak o ilanların sahibiyle Şişli Feriköy Paşa Mahallesi’ndeki evinde görüşen gazeteci İsa Uğur Erdoğan, zor durumdaki emekli vatandaşa ilişkin şu bilgileri aktarıyor:

'Borçları karşılığında böbreğini satmak isteyen 70 yaşındaki emekli yurttaş, bir tesisat ustası. Banka, maaşının bir bölümüne el koyarken, emekliliğini dinlenerek geçirmesi gerektiği halde yaşamını idame ettirmek için hala çalışıyor.'

Eşinin ameliyatı için kredi çekmiş

Eşinin ameliyatı için kredi çekmiş

‘Kul hakkıyla ölmek istemiyorum’ diyen yurttaş nasıl borçlandığını ise, “Eşim üç defa kalp ameliyatı olmuştu. 2016 yılında fenalaştı. Devlet hastanelerinde yer olmadığı için özel hastaneye yatırmak zorunda kaldım. Özel hastanede paralı olduğu için kredi çektim. Sağdan soldan da borçlandım. Yine borcumu ödemek için banka değiştirdim. O bankanın faizi de üzerine bindi. Şu anda bankaya 34 bin TL borcum var. Eşe dosta da 24 bin TL civarında vermem gerekiyor” şeklinde açıklıyor.

“Utanıyorum, kul hakkıyla ölmek istemiyorum. Kahrıma gidiyor; dolandırıcılara para veriyorlar, bir terliğe on bin lira veren, bir oyuncunun kirli gömleğine para vermeye kalkanlar neredeler” diye sorgulayan yurttaşın maaşına birçok emeklide olduğu gibi bin 800 lirasına banka el koyuyor, kaldığı evin kirası ve masraflar eklenince geriye kalan ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'ye mektup yazmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'ye mektup yazmış

Habere göre emekli vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım talebinde bulunmuş ancak geri dönüş yapan olmamış. CHP’ye de ulaşmaya çalışan yurttaş yazdığı mektuba, “Milletvekillerinin şahsa yardım yapması yasak” şeklinde yanıt almış. 

Habere göre emekli yurttaş böbreğini satma kararını şöyle açıklıyor:

“Hiç olmazsa kul hakkı ile ölmektense, Cenab-ı Allah’ın huzuruna kul hakkıyla çıkmak nasip etmesin. O yüzden böbreğimin birini bağışlayacağım. Bağışlayacağım kişinin de eğer varsa imkânları benim borcumu karşılasın. Bu yüzden sağa sola kâğıt yapıştırdım” 

'Karımın mezarına gidip, O’nunla dertleşeyim'

Borçlarından kurtulabilirse 42 yıl evli kaldığı eşinin mezarına gitmek istediğini de belirten 70 yaşındaki vatandaş,

'Bu borcu ilk günkü gibi âşık olduğum, sevdiğim karımın hastalığından dolayı yaptım. Kumara vermedim, içkiye vermedim, alem yapmadım. İstiyorum ki borcum harcım olmasın, kul hakkıyla Allah’ın huzuruna gitmeyim. Geri döneyim köyüme de abdestimi alayım, sevgili karımın mezarına gidip, onunla dertleşeyim, duamı okuyup, mezar taşını okşayayım. Başka hiçbir şey istemiyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
389
92
48
6
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ufuk Nalan Yurtlu

evine ekmek götüremeyen varmı bu devirde diyenler. bu devirde organlarını satılığa çıkarmış 70 yaşında insanlar var.

Beyza

"Milletvekillerinin şahsa yardım yapması yasak" bizim vergilerimizle maaş alıp mecliste göt büyütürken iyi ama dimi sevgili mv'ler. Yardım etmek istesen, par... Devamını Gör

Şahsa yardım edemezler elbette. Ama bir şirketi olsa adamın vergi borcunu silebilirler ya da BAĞIŞ yaparlar.

Pasif Kullanıcı

şu insanların düştüğü hale bak.yazık be.amcam kul hakkıyla ölecek olan sen değilsin seni buna mecbur edenler.onların yatacak yeri yok.

the-wizard

ahiret gerçek olsaydı keşke