Görüş Bildir
Haberler
Otobüs Bileti İçin 18 Yaş Sınırı Şartı!

Otobüs Bileti İçin 18 Yaş Sınırı Şartı!

Onedio Medya
05.02.2014 - 10:32 Son Güncelleme: 05.02.2014 - 13:00

Otobüs Bileti İçin 18 Yaş Sınırı Şartı!

Kayseri Valiliği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışı ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Buna göre 18 yaşından küçüklere, izinsiz otobüs bileti satılmayacak.

Kayseri Valiliği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışı ile ilgili yeni düzenlemeye giderek, 18 yaş altındakilere velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan bilet satışının yapılmaması yönünde karar aldı.

Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, asayiş toplantılarında konuyu Emniyet teşkilatı mensuplarıyla değerlendirdiklerini belirterek, ''Kayıp çocuk olaylarında özellikle küçük çocukların ailelerinden ayrılarak onların bilgisi haricinde zaman zaman seyahat ettiklerine tanık oluyoruz. Bu nedenle gerek otobüs terminallerinde gerekse tren istasyonlarında 18 yaşından küçük çocuklara bilet satılmaması yönünde böyle bir karar aldık'' dedi. Bilet almaya gelen 18 yaşından küçük bir çocuk ise görevlilerin uyarısı üzerine bilet almadan geri döndü.

Vali Düzgün, ''18 yaşından küçük bir çocuk bilet almak için başvurduğu taktirde annesi ve babasıyla ya da en yakın velisiyle otobüs terminaline veya bilet gişesine gitmesini arzu ediyoruz. Yalnız gittikleri taktirde yine aileleri ile irtibata geçerek bunu bir tutanak altına bağlayarak çocuklara bilet verilecek. Onun dışında tabi öğrenci olan çocuklar da var. Kendi ilinde anne ve babasının ikamet dışında başka bir yerde okuyan çocuklarımız için de tabi öğrenci olduklarının belgelendirmesi, kimlik kartlarının gösterilmesi halinde bir sıkıntı yaşanmayacak. Bu vesile ile çocuklarımız için bu kararın alınması bile çocuklar için caydırıcı bir etki yapacağını rastgele bir otobüs terminaline ve tren garına giderek bilet alamayacağını bilmesi, önleyici bir etki yapacağını düşünüyorum. Küçük yaşta çocuklar gitmek isterse de eğer belirttiğimiz koşullarda seyahat edebilecekler'' ifadelerini kullandı. Vali Orhan Düzgün, ailesinin ya da yurt gibi kurumların bilgisi dışında evden veya yurtlardan kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek ve ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla bu yönde bir çalışma yapıldığını da söyledi. Kayseri Valiliğinin aldığı 18 yaşından küçük kişilere ailelerinin izni olmadan bilet kesilmemesi kararının ardından kararı değerlendiren sektör çalışanları karar gereği 18 yaşından küçüklere bilet satmadıklarını söyledi.

Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde firma görevlisi olarak çalışan İbrahim Öztürk, “Firma olarak karayolları yolcu taşımacılığında 12 yaş altı yolculara kimlik kontrolü yaparak bilet tahsisi yapamıyoruz. 18 yaş altında da ailelerinin desteğini ve onayını alarak bilet tahsisi yapabiliyoruz” dedi.

Bir diğer firma çalışanı Abdullah Kılıç ise, valiliğin aldığı kararı gereği ellerine tebligat geldiğini ve uygulamaya başladıklarını söyledi. Kılıç, “18 yaşından küçük olanlara ailelerinin izni olmadan bilet satmıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0