Görüş Bildir
Haberler
Osmanlı Padişahı Olsan Hangi Şehri Fethederdin?

etiket Osmanlı Padişahı Olsan Hangi Şehri Fethederdin?

Trex
13.04.2016 - 11:11

3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı'da padişah olsan hangi şehri fethederdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Savaş meydanında daha çok hangisine sahip olmak istersin?

1. Savaş meydanında daha çok hangisine sahip olmak istersin?

2. Peki şu oyunlardan hangisinde daha başarılısın?

3. Bir devlet kursan bayrağında hangisi olsun isterdin?

4. Sen bugün padişah olsan hangisini yaptırmak isterdin?

4. Sen bugün padişah olsan hangisini yaptırmak isterdin?

5. Gökyüzünü bir renge boyasan bu hangisi olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ülkeleri kim yönetsin isterdin?

6. Ülkeleri kim yönetsin isterdin?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Moskova!

Moskova!

Sen padişah olsan fethedeceğin şehir şüphesiz Moskova olurdu! Sen özgüveni tam ve kontrollü bir insansın. Kuzeyden gelecek her türlü tehlikeye karşı önlemini baştan alırsın. Hem doğalgaz falan iileride sıkıntı olmasın. Ruslar senin padişah olduğunu duyunca ''Winter is coming!'' demeye başlamışlardır.  Yok öyle sıcak denizlere inmek falan. Neymiş Akdeniz'e ineceklermiş? Gel tatil yap, bir şey diyor muyuz?

Viyana!

Viyana!

Sen padişah olsan fethedeceğin şehir kesinlikle Viyana olurdu! Sen sanatçı ruhlu bir insansın. İnce ruhlusun, beğenilerinle insanları şaşırtıyorsun. Ve en önemlisi müthiş bir azmin var. Ecdadın fethedememiş ama sende bu azim varken yüz defa da olsa şehri kuşatır başkenti de Viyana'ya taşırdın. Sanatın başkenti Viyana'yı ne hale getirirdin bilmiyoruz ama şehre zarar vermeyeceğini umuyoruz.  Her yılın ilk günü Filarmoni Orkestrası konser verecek unutma :)

Berlin!

Berlin!

Sen padişah olsan fethedeceğin şehir Berlin olurdu! Girişimci ve özgür bir insansın. Canın ne isterse onu yapmayı seviyorsun. Berlin'i de ancak senin gibi biri fetheder. Her caddesine bir dönerci düşen bu şehirde Türklerin hakimiyetinden kimsenin şüphesi yok. Ama  bu işi resmiyete sen kavuştururdun. Hem şu meşhur ''Almanlar kaybedenince biz de kaybettik'' klişesi tam olarak tarihe gömülürdü.

Londra!

Londra!

Sen Osmanlı padişahı olsan Londra'yı fethederdin!  Güneş batmayan imparatorluğun başkentini alıp imparatorluklar arası rekabete bir son verirdin. Bu dünya için iki büyük devlet fazla değil mi? 7 düvele meydana okuyan bir devletin padişahı olarak Hyde Park'taki serbest kürsüye dokunmayacağından eminiz. ;) Çünkü sen özgürlükçü bir insansın. Sana kimse bir şeyi dikte ettiremez, kimseye de dikte ettirmeye kalkmazsın :)

Paris!

Paris!

Sen Osmanlı padişahı olsan Paris'i fethedersin! Fetheder dediysek gönülleri fethedersin tabii ki. Aşkın başkentini başka türlü nasıl fethedeceksin ki? Sen de aşk insanı sayılırsın. Paris'i fetheden Avrupa'yı fetheder. Sonra ver elini Amerika. Padişahım çok yaşa!

New York!

New York!

Sen Osmanlı padişahı olsan New York'u fethederdin! Sen kabına sığmayan bir insansın. Bu dünyaya da ait olduğunu düşünmüyoruz.  Seni ne bu dünya ne de başka dünyalar kesmez. Haliyle yaşlı 3 kıta da seni kesmez, gider New York'u fethedersin. Şartlar müsait olsa sana kalsa 82 Mars 83 Venüs 84 Jüpiter.  Bundan şüphemiz yok ama tesis yok .:(

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
544
293
150
93
28
25
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

padişah olup da heryerde ücretsiz konser verdirtenler olmuş demek ki öyle saçma şeyler mi olur be padişah dediğin ülkesinin güvenlik sorunu halletmeli askeri... Devamını Gör

yav şu testleri yaparken insan gibi yapın mq ülkeyi hangilerinin yönetmesini isterdin diye sorumu olur mq zaten osmanlıda ülkeyi yöneten monarşi olduğu için ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

çorum ?!?