Görüş Bildir
Haberler
Osmanlı Döneminde Yaşasaydın Kim Olurdun?

etiket Osmanlı Döneminde Yaşasaydın Kim Olurdun?

Trex
06.06.2015 - 13:48 Son Güncelleme: 06.06.2015 - 14:01

Osmanlı: Bir cihan imparatorluğu. Hakkında çok kitap yazıldı, çok filmi yapıldı, çok tartışıldı. Çok önemli kişilikler yetiştirdi. Peki sen Osmanlı döneminde yaşasaydın kim olurdun? Hadi bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evet başlayalım. Ülkenin en büyük şirketlerinden biri sana ait ve şirketin tepesine bir CEO arıyorsun. Kimi seçerdin?

2. Hangisinin filmi olsa izlenir, kitabı yazılsa okunur?

3. Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun. Senin havan hangi mevsimde iyi? Hangi mevsimde huzurlusun?

4. Benim liderim ya da yöneticim olabilir diyeceğin biri?

5. Havalar ısınmaya başladı. Dondurman nasıl olsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sınavsız üniversite imkanı sunuyoruz. Hangi bölümü seçerdin?

7. Senin için en değerli kitap?

8. Peki ya burcun?

9. Hangi şarkının sözlerini sen yazmış olabilirsin?

10. Son olarak; sorulduğunda ilk tavsiye edeceğin filmi seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Şeyh Bedrettin!

Şeyh Bedrettin!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Şeyh Bedrettin olurdun!

İsyan senin karakterin! Kendini her alanda geliştirmişsin. Kültürel ve sosyal birikimin toplumsal olaylarda senin izleyici olmanı engelliyor.  Haksızlığa eşitsizliğe karşı tahammülün yok. Bu hayatının her alanına aynı şekilde yansıyor.

Mimar Sinan!

Mimar Sinan!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Mimar Sinan olurdun!

Sen sanatçı ruhlu bir insansın!  Sıradışısın.  Çevrendekiler sana ayak uydurmakta zorlanıyor ama mütevazı kişiliğin insanlarla olan iletişimini olumlu etkiliyor. Yeni fikirlere açıksın. Yeni bir eser ortaya koymak farklı olanı yapmak en büyük arzun. Her zaman  daha estetik daha büyük daha ihtişamlı.

Sokullu Mehmet Paşa!

Sokullu Mehmet Paşa!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Sokullu Mehmet Paşa olurdun!

Sen bir kariyeristsin! Hayatının önceliği kariyerin. İşinde son derece titizsin. Başarıya odaklanmış durumdasın! Kariyer basamaklarını tek tek aşacak her türlü donanıma sahipsin. Gerektiğinde sorumluluk alabiliyorsun. Üstlerinin yetersiz olduğunu hissettiğinde bile öne çıkabiliyorsun. Dikkat et! Bu kariyerini sonlandırabilir.

Hürrem Sultan!

Hürrem Sultan!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Hürrem Sultan olurdun!

Sen korkusuz birisin. Tutkuların için gözünü karartabilirsin. İstediğin herhangi bir şey için yapmayacağın şey yok.  Hedefine ulaşırken zekan senin en büyük yardımcın.  Çevrendekiler sıkıntıya düşünce önerilerine başvuracağı  nadir insanlardansın.

II. Abdülhamit!

II. Abdülhamit!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan II.Abdülhamit olurdun!

Sen çok şüpheci birisin! Çevrende  çok az insana güveniyorsun. Hayat senin için tehditlerle dolu ve sen bunun farkında biri olarak çok dikkatli davranıyorsun. Lider özelliklerini taşıyorsun. Yönetmek senin için bir sanat. İpler elinde olunca kendini güvende hissediyorsun.

II. Mahmut!

II. Mahmut!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan II.Mahmut olurdun!

Sen yenilikçi birisin!  Tüm gelenekler çöpe gitmeli. Yeni bir hayat kurulmalı. Her zaman her şeyin en yenisi en iyisi.  Devlet ve toplum birlikte yenilenmeli ki muasır medeniyetler seviyesi yakalansın, hatta geçilsin. İlerlemenin tek bir anahtarı var yenilikler. Bunun için önüne geçen hiçbir engeli de tanımazsın! Ezer geçersin.

Kanuni Sultan Süleyman!

Kanuni Sultan Süleyman!

Sen Osmanlı döneminde yaşasan Kanuni Sultan Süleyman olurdun!

Sen bir aşk insanısın!  Hayatını iki kelime özetliyor: Aşk ve tutku.     Dünyalar senin de olsa bir anlamı yok ille de aşk ille de aşk.  Bunun yanında kararlı ve sabırlı bir yapıdasın. Aldığın karardan geri döndüğün nadirdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
280
136
117
57
36
27
23