Görüş Bildir
Haberler
Osmanlı Döneminde Yaşasaydın, Hangi Sosyal Statüden Olurdun?

Osmanlı Döneminde Yaşasaydın, Hangi Sosyal Statüden Olurdun?

Trex
20.08.2015 - 14:00

Yaşadığımız dönemin şartları nedeniyle farklı sınıflarda ve sosyal statülerde yaşıyoruz. Peki ya Devlet-i Ali Osman'da yaşasaydın hangi statüde olurdun? Hadi bakıp öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önceki hayatında hangi cinsiyetten olmak isterdin?

2. Tarihten bir figür seçin.

3. Pekiii hangi kitabı okumayı tercih edersin?

4. Yakın arkadaşlarınla genellikle ne konuşursunuz?

5. Hadi bakalım itiraf ediyoruz: Hangisi için yalan söylersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Samimi cevap alalım. Trafikte karşıdan gelen sürücü hata yaparsa sen?

7. Osmanlı'da hangi sancakta yaşamak isterdin?

8. Peki hangi Osmanlı padişahı döneminde yaşamak isterdin?

9. Peki sence Osmanlı ile ilgili yapılmış en iyi film/dizi hangisi?

10. Son olarak Osmanlıca bir kelime seç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sultan!

Sultan!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Sultan olurdun. Yaratılışından gelen asalet ve letafet sana başka bir fırsat sunmazdı. Saraydaki kadınlar arasında en gözdelerden olur ve birazda entrikalarla boğuşmak zorunda olurdun.  Lakin güçlü bir kadınsın. Kıvrak zekanla baş edemeyeceğin sorun yok. Sen tam bir saray kadını olurdun ;)

Yörük!

Yörük!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Yörük olurdun. Yaylalarda doğa ile iç içe yaşar, şehir hayatının her türlü entrikası ve boğuculuğundan uzak dururdun.  Sen dört duvar arasında çabuk sıkılan, doğayla iç içe yaşaması gereken bir insansın. Ruhun betonlardan kurulu şehirlere isyan ediyor.  Zaten ele avuca sığmayan bir insansın. Seni kimse kasvetli ve şaşalı saraylara hapsedemez. :)

Bacıyan-ı Rum!

Bacıyan-ı Rum!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın Bacıyan-ı Rum'dan olurdun. Barış zamanı halı, kilim, nakış gibi el sanatlarıyla uğraşırken savaş zamanı eli silah tutan bir kadın! İşte bu sensin.  Pek farkına varmasan da el sanatlarına yatkın bir yapın var.  Detayları ince ince işlemeyi seviyorsun. Savaş alanına çıkacak kadar da cesursun.

Eşkıya!

Eşkıya!

Sen Osmanlı'da  yaşasaydın bir Eşkıya olurdun. Evet bildiğin eşkıya :) Yol keserdin ama kimsenin canına malına da kıyamazdın. Biraz naif bir eşkıya olurdu senden. :) Sen biraz isyankarsın farkındasın değil mi? Ruhun pek itaat etmeye kanunlara yasalara uymaya müsait değil. Okul, iş, ev fark etmez, her alan da böylesin :) Kurallar kalıplar sana göre değil.

Beylerbeyi!

Beylerbeyi!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Beylerbeyi olurdun.  Sen tipik bir üst düzey yöneticisin. Sorumlulukların farkında, titiz, son derece kuralcı ve risk almayı seven bir yönetici fakat kelle de koltukta. Önemli bir hata yaparsan kelle de gider makam da. Kesinlikle namın 3 kıtaya yayılırdı. ''Bir beylerbeyi varmış...'' diye hakkında efsaneler türerdi.  Sen de şeytan tüyü var. :)

Yeniçeri!

Yeniçeri!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Yeniçeri olurdun.  Tam bir görev adamısın.  Sana verilen görevi sorgusuz yerine getirirsin. Osmanlı için her şeyini feda edersin. Amaaaa mal canın yongasıdır demişler. Maddi durumun sıkıntıya girerse kazan kaldırmayı da isyan etmeyi de bilirsin. Gerektiğinde ön saflarda savaşa gidersin gerektiğinde de isyan edersin.

Şehzade!

Şehzade!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Şehzade olurdun. Koca Osmanlı'yı yönetmeye aday bir delikanlı! Devrin en iyi alimlerinden eğitim alıp, en iyi kılıç talimlerinden geçerdin. Payitahtan uzakta halk ile iç içe bir yaşam tam sana göre. Hem bir Osmanlı gibi devletlu hem de halkın içinden. Devletin başına bir gün geçecek olmanın getirdiği coşku ve heyecan ile dolu.

Külhanbeyi!

Külhanbeyi!

Sen Osmanlı'da yaşasaydın bir Külhanbeyli olurdun. Mangal gibi yürek var sende. Kimse kolay kolay posta koyamaz sana. Öyle kimse kolay kolay marizleyemez seni.  Sen sokaklardan sallana sallana geçerken nefesler tutulur, adımlar sayılır. Mahallenin bıçkın delikanlısı. Atara atar gidere gider. Eyvallah.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
116
84
73
33
28
24