Görüş Bildir
Haberler
Osmaniye'de 14 Kişinin Can Verdiği Korkunç Kazada İhmaller Zinciri...

Osmaniye'de 14 Kişinin Can Verdiği Korkunç Kazada İhmaller Zinciri...

ATKN
05.06.2016 - 20:54 Son Güncelleme: 06.06.2016 - 18:31

Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri ile öğretmen ve velilerini taşıyan, sulama kanalına devrilmesi sonucu 7'si öğrenci 14 kişinin can verdiği ve 26 kişinin de yaralandığı korkunç kazaya ihmaller zincirinin yol açtığı ortaya çıktı. En çok 29 kişi taşıyabilmesine rağmen içerisinde toplam 40 kişinin bulunduğu ortaya çıkan midibüsle yapılan gezi için resmi izin alınmadığı ifade edilirken; 7'si öğrenci, 5'i kadın veli, 1 öğretmen ve 1 sürücünün cenazeleri toprağa verildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu 3-A öğrencileri ve velilerinden oluşan bir grup, dün 2 midibüs ile Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na gezi düzenledi.

Dönüş yolunda kaza yapan midibüs, Cevdetiye Beldesi'nde kavşağa geldiğinde, yolun sağında park halindeki TIR'ı sollayarak sağ taraftan gelen otomobile çarptı. Kontrolden çıkan midibüs, DSİ'nin sulama kanalına uçtu.

Kaza anı güvenlik kamerasında

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre kaza, TIR'ın kavşağa yakın bir noktada park etmiş olması, midibüsün TIR'ın önünü, kanala paralel tali yoldan gelen otomobilin de TIR'ın sol şeridini görememesinden kaynaklandı.

En çok 29 kişi taşıyabilmesine rağmen içerisinde 40 kişi bulunuyordu...

En çok 29 kişi taşıyabilmesine rağmen içerisinde 40 kişi bulunuyordu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazanın ardından çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, çok sayıda öğrencinin de yaralı olarak kurtarıldığı kazada can kaybının artmasından endişe ediliyordu. Kazada can kaybı dün akşam saatlerinde 14'e yükseldi.

Kazada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Ölen 14 kişinin 7'sinin öğrenci, 5'inin kadın veli, 1'inin öğretmen ve 1'inin de şoför olduğu belirtildi. En çok 29 kişi taşıyabilmesine rağmen midibüsün içerisinde toplam 40 kişi bulunuyordu...

Gezi için izin alınmamış

Gezi için izin alınmamış

İncelemelerin tamamlanmasından sonra kazayla ilgili Hatay Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

'İlimiz İskenderun İlçesi 5 Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye İli Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüs, 5 Haziran 2016 Pazar günü saat 19.16 sıralarında yaşanan trafik kazası neticesinde Osmaniye İli Cevdetiye Beldesi'nde bulunan DSİ Sulama Kanalı'na devrilmiştir. Elim kazada midibüsteki 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir. Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.'

Resmi ve özel ilkokul ile ortaöğretim kurumlarının il içi ya da il dışında gezi organizeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre yapmaları gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınıf öğretmeni ölmeden önce 3 kişiyi kurtarmış

Sınıf öğretmeni ölmeden önce  3 kişiyi kurtarmış

Kazada yaşamını yitirenlerden sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci'nin ölmeden önce 3 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. 

Görgü tanıklarının ve yakınlarının anlattığına göre Cebeci, kazadan sağ kurtulduktan sonra midibüste bulunanları kurtarmak için suya daldı. Araçta sıkışanların 3'ünü kurtarmayı başaran Cebeci, 4'üncü kez suya daldı, ancak bir daha çıkamadı.

Can verenlerden 7'si öğrenci, 5'i kadın veli, 1'i öğretmen ve 1'i şoför...

Ahmet Cebeci'nin aynı okulda birlikte görev yaptığı öğretmen eşi Seval Cebeci'nin de geziye katıldığı ve diğer midibüste olduğu belirtildi.

Okul kapalı

Okul kapalı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meydana gelen acı olay nedeniyle İskenderun 5 Temmuz İlköğretim Okulu'nda bugün eğitime ara verildi.

Sabah saatlerinde servislerle gelen öğrenciler evlerine geri gönderildi.

DHA, AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evladi Osmanlı

Allah taksiratlarını affetsin yakınlarına sabır versin .

h96669m

çocuklar ölmesin :'(

Nick Fury

Zaten ne hikmetse direksiyon hakimiyetini kaybediyorlar. Elde duran boncuk ya, bi anda düşüp kayboluyor. Hız yaptı, viraja giremedi yok anasını satayım.