Görüş Bildir
Haberler
Osman Öcalan TRT'ye Röportaj Verip Ekrem İmamoğlu'nu Eleştirdi

etiket Osman Öcalan TRT'ye Röportaj Verip Ekrem İmamoğlu'nu Eleştirdi

Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve aynı zamanda PKK'nın eski yöneticilerinden olan Osman Öcalan, TRT Kurdi kanalına röportaj verdi. Öcalan, 'Kürtler için ciddi bir mesaj vermedi' diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın, HDP'ye seçimlerde tarafsızlık çağrısında bulunduğu iddia edilen mektubunu tartışırken, TRT ekranlarında dikkat çeken bir röportaj yayımlandı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve aynı zamanda örgütün eski yönetici kadrosundan olan Osman Öcalan, TRT Kurdi kanalına değerlendirmelerde bulundu. 

TRT Kurdi’nin yaptığı haber, “Abdullah Öcalan İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun” diyerek başlarken, mikrofon uzatılan Osman Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı.  Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” dedi.

"Kürtler Öcalan'ı dinleyecek"

CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” diyen Osman Öcalan, CHP’yi suçladı ve Kürtlerin Abdullah Öcalan’ı dinleyeceklerini iddia etti. Öcalan, “Kürtler, Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz ne Türkiye ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer güzel bir yer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bir yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı' diye konuştu.

"Kandil meşruiyetini kaybetti"

"Kandil meşruiyetini kaybetti"

PKK terör örgütü yöneticilerinden Cemil Bayık

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kandil’in kendi meşruiyetini kaybettiğini dile getiren Osman Öcalan “Kürtler adına işler yapılıyor. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruiyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötüde olsa kesin olarak meşru değildir. Ve Kürtleri hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor” dedi.

Öcalan röportajı sosyal medyada da gündem oldu...

Öcalan röportajı sosyal medyada da gündem oldu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
703
250
81
32
22
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mahzalya

Bu domuzu devlet kanalına çıkarıp konuşturan hükümet,terörist başının mektubunu okutan hükümet ama terörist olan hükümet muhalifleri olan biziz.Yatacak yerin... Devamını Gör

Batuhan Ertürk

Ekrem İmamoğlu'nu destekliyorum deseydi çomarlar ortalığı yıkar işte CeHaPeKeKe diye ayağa kaldırırdınız sosyal medyayı veya Binali Yıldırım'ı eleştirseydi i... Devamını Gör

Sigurd

Genel seçim olunca da Fethullah çıkar artık TRT ye