Görüş Bildir
Haberler
Ortalama Bir Düğünden Çok Daha Ucuza Balayına Gidebileceğiniz 13 Rüya Şehir

Ortalama Bir Düğünden Çok Daha Ucuza Balayına Gidebileceğiniz 13 Rüya Şehir

Anıl Başsaray
04.01.2019 - 12:58 Son Güncelleme: 05.01.2019 - 17:59

Baharın yaklaşması ile düğün mevsimine de sayılı günler kaldı. Büyük salonlarda, gösterişli tabakların servis edildiği düğünler ne yazık ki müstakbel çiftlerimizin belini bükmeye devam ediyor. Bu durum da, düğünlerin ne kadar gerekli olduğunu ve aynı miktarın daha iyi nasıl değerlendirilebileceğini tartışmalara açtı. Biz de ortalama bir düğünü 50 bin TL olarak düşünerek, o paradan çok daha azıyla balayına gidebileceğiniz 13 rüya şehri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Santorini, Yunanistan

13. Santorini, Yunanistan

Seyahatimize komşudan başlayalım. Santorini, Ege Denizi'nde bulunan ve Yunanistan'a bağlı bir volkanik adalar grubudur. Tamamen mavi ve beyaz renklerdeki evleriyle tablo misali manzaralar sunan Santorini, bir haftalık balayı için de son derece ideal. 

Santorini'de iki kişilik otel rezervasyonu, merkeze 1 km uzaklıkta ve 9 puanlı otellerde ortalama 13 bin TL'ye denk geliyor. İlkbaharda bu miktar 9 bin TL'ye kadar düşmekte. Turistik seyahat için adada alınabilen 15 günlük vizeler toplam 70€. Gidiş-Dönüş uçak biletleri ortalama 350 $, şehir içi ulaşım ise ortalama 2€.

12. Budva, Karadağ

12. Budva, Karadağ

Tarihi, sanatı, sıcak insanları ve eğlence hayatının yanına Adriyatik sahillerinin eşsiz güzelliğini ekleyen Budva, kendisini öne çıkarmaya devam ediyor.

Ancak güzelliğinin yanında kenti öne çıkaran bir başka özelliği ise ucuzluğu. Budva'da iki kişilik otel rezervasyonu, merkeze 2 km uzaklıkta ve 9 puanlı otellerde ortalama 7 bin TL'ye denk geliyor. Otellerin bir başka önemli özelliği ise plaja olan yakınlıkları. 90 güne kadar vize istemeyen Karadağ'a uçak ile gidebilirsiniz. Başkent Podgorica ile İstanbul arasında gidiş geliş ve iki kişilik uçak biletleri 550$. Başkentten 70 km uzaklıktaki Budva'ya her yarım saatte bir otobüs kalkmakta ve biletler sadece 7€.

11. Dubrovnik, Hırvatistan

11. Dubrovnik, Hırvatistan

Adriyatik Denizi'nin bir sonraki cazibe merkezi ise Hırvatistan'ın gözde şehirlerinden Dubrovnik. Şehri, tarihi yapısının yanında çekici kılan bir başka özelliği ise ucuzluğu. 

Hem şehir merkezine hem de plaja yakın, 9 puanlı otellerde iki kişilik bir haftalık tatiller 4 Bin TL'den 20 Bin TL'ye kadar geniş bir yelpazeye sahip. İki kişi, gidiş dönüş ortalama 550 $'a seyahat edebileceğiniz şehirde otobüsler 2 €. Şehrin en önemli özelliklerinden birisi alışveriş için euro yerine yerel para birimi olan kuna'nın tercih edilmesi. 1 kuna, yaklaşık 0,70 TL'ye denk geliyor.

10. Venedik, İtalya

10. Venedik, İtalya

Adriyatik gezisine İtalya ile devam edebiliriz. Aşkın en yoğun hissedildiği, gondolların hüküm sürdüğü Venedik tüm ihtişamı ile sizlere unutamayacağınız bir balayı sunuyor.

Şehre yakın, tam pansiyon otellerde geçireceğiniz bir haftalık tatil için ödemeniz gereken tutar sadece 10 bin TL. Schengen vizesi ile giriş yapabildiğiniz ülkeye gidiş geliş uçak biletleriniz ise ortalama 400 $'a denk geliyor. Şehir içi ulaşımda ise en sevdiğiniz yol yürümek olacak. Çünkü Venedik, sokakları ile sizi büyüleyecek.

9. Milano, İtalya

9. Milano, İtalya

Sanattan tarihe, modadan ticarete birçok açıdan önde gelen şehirlerden birisi olan Milano'da da unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor. Şehrin merkezine sadece birkaç kilometre uzaklıktaki otellerde geçireceğiniz bir haftalık tatilde iki kişilik masrafınız ortalama 9 bin TL. Gidiş-dönüş uçak biletlerinizi toplam 2300 $'a alabilir, şehir içinde edineceğiniz Milano Şehir Kartı ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İtalya, Schengen ülkelerine dahil olduğu için alacağınız uzun süreli Schengen vizeleri ile rahatça seyahat edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Roma, İtalya

8. Roma, İtalya

Üç büyüklerin; 'aşk, tarih ve sanat' şehri Roma'da bir balayı yapabilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan otellerde bir haftalık çift kişilik konaklama ücretleri 10 bin TL'ye kadar iniyor. Gidiş geliş uçak biletlerinizi 300$'a alabileceğiniz şehirde ise haftalık metro biletleri sadece 16€.

7. Madrid, İspanya

7. Madrid, İspanya

İtalya'nın başkentinden sonra durağımız İspanya'nın başkenti, Madrid. Tarihin en uzun soluklu krallıklarından birine, İspanya Krallığı'na başkentlik yapan şehir, herkesi kendisine hayran bırakıyor. 

Madrid, birçok gözde şehir gibi pahalı ve ulaşması zor görünse de bir haftalık çift kişilik otel ücreti 9 bin TL'ye kadar iniyor, üstelik şehir merkezinde! Eğer merkezden biraz uzaklaşırsanız bu ücret 4 bin TL'ye kadar düşüyor. Şehre gitmek için ise gidiş-dönüş toplam 300$ kadar bilet ücreti ödemeniz gerekecek. Tıpkı İtalya gibi İspanya'ya da Schengen vizesi ile giriş yapabilirsiniz.

6. Kanarya Adaları, İspanya

6. Kanarya Adaları, İspanya

İspanya'nın 19 otonom bölgesinden birisi olan Kanarya Adaları, doğa güzellikleri ile insanları kendisine çekmeye devam ediyor. İnsanlara ekonomik olarak çok uzak görünen tatil bölgesinde bir hafta, çift kişilik otel rezervasyonu 9 bin TL. Adada hava alanı olmadığı için uçak ile Tenerife aktarmalı gidilirken toplam uçak biletleri yaklaşık 2500$'a mal olmakta.

5. İbiza, İspanya

5. İbiza, İspanya

İber Yarımadası'nda son durağımız İbiza! İspanya'ya bağlı olan adada iki kişilik bir haftalık konaklamanız, ki altını çizerek söylüyoruz, 4-5 yıldızlı otelde 11 bin TL'ye denk gelebiliyor. Yol masraflarınız ise toplam 350$.

4. Paris, Fransa

4. Paris, Fransa

Romantizmin sembolü Eyfel kulesi, müzeleri ve her biri ayrı açık hava müzesi olan sokakları ile bir başka başkent olan Paris'teyiz. Eyfel Kulesi'ne birkaç dakika uzaklıktaki otellerde bir haftalık tatil için kendinize 7 bin TL'ye yer ayırtabilirsiniz. Diğer şehirlere göre ulaşımın daha pahalı olduğu Paris'e gidiş geliş toplam masrafınız 2000$'ı bulabilir. Şehir içi ulaşımda ise 34€'ya alacağınız 5 günlük ulaşım kartları ile tüm toplu taşımaları kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Monako, Fransa

3. Monako, Fransa

Avrupa'nın önde gelen şehirlerinden, turizmin krallığı Monako'da balayı elbette sizin de hakkınız. Şehir daha çok lüks tüketim ile ön plana çıksa da biraz araştırınca hiç de uzak bir hayal olmadığını görebilirsiniz.

Şehrin merkezine yakın, tam pansiyon otellerde bir hafta sürecek iki kişilik bir tatil sadece 12 bin TL. Normalde Fransa'ya bağlı olan Monako, 90 gün süreyle vize istememekte. Monako'da hava alanı bulunmaması nedeniyle gitmek isteyenlerin ilk durağı Nice olacak. Nice'den şehre her 15 dakikada bir otobüs bulunmakta. İki kişilik gidiş dönüş biletleri ise ortalama 2 bin TL'ye denk geliyor.

2. Maldivler

2. Maldivler

Avrupa'dan çok uzakta, Hint Okyanusu'nun masmavi sularının ortasında bizi bekleyen bir ada ülkesi var: Maldivler. Hemen hemen her insanın hayali olan Maldivler'de yapacağınız bir tatil için bir haftalık çift kişilik 4 yıldızlı otel masrafınız 10 bin TL ile 16 bin TL arasında değişebilir. Gidiş dönüş uçak biletlerinin toplam 900$'a denk geleceği bu tatilinizde paranızı direkt Maldiv Rufiyası'na çevirmenizi tavsiye ederiz çünkü 1 Rufiya sadece 0.35 TL. Ayrıca 30 güne kadar vizesiz giriş hakkınız var.

1. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

1. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Asya'nın bir başka cazibe merkezi ise Dubai. Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, rüya gibi geçecek bir balayı için ideal bir adres. 6 günlük çift kişilik otel masrafınız 5 bin TL'ye kadar inebiliyor. Yol masraflarının 500$'a denk gelebildiği tatiliniz için paranızı direkt Türk Lirası'ndan Dirhem'e çevirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü 1 Dirhem sadece 1,5 TL.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
33
17
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
thesivasli

İspanya, İtalya, Fransa uçak biletleri en az 6000 lira (iki kişilik), vizesi pasaportu 1200 lirayı buluyor hatta bazen geçebiliyor. Sadece oradaki ulaşımın, ... Devamını Gör

Resho

Google aç, balayı şehirleri, ilk 15 şehir, düzenle, ucuz diye anlattık mı tamamdır. Azıcık araştırın da öyle içerik yapın lütfen. İnsanları yanlış yönlendir... Devamını Gör