Görüş Bildir
Haberler
Ortak Açıklama Sonrası HDP Heyetinden İlk Ziyaret

Ortak Açıklama Sonrası HDP Heyetinden İlk Ziyaret

ATKN
05.03.2015 - 12:21 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısının okunduğu ortak açıklamanın ardından HDP heyeti ilk defa İmralı adasına gitti.

Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından İmralı adasına bir heyetin gittiği HDP tarafından yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklama şu şekilde:

“HDP İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Milletvekili Sayın Leyla Zana'dan oluşan heyet, Sayın Öcalan'la toplantı yapmak üzere İmralı Adası'na hareket etmiştir.”

Cumartesi günü Hükümet yetkilileri ve HDP milletvekilleri ortak bir açıklama ile Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısını duyurmuşlardı. Açıklamada Öcalan’ın 10 maddelik çözüm önerisi de yer almıştı.

Hükümet yetkilileri bu açıklamanın ardından Kandil’de bulunan PKK yöneticilerinin bir kongre düzenlemesini ve silah bırakacaklarını duyurmasını istiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu Öcalan’ın 10 maddelik teklifinin bir ön şart olmadığını söylüyor ve tıpkı çağrıda olduğu gibi bahar aylarında silah bırakılması gerektiği belirtiyor.

HDP tarafı ise bu 10 maddenin uygulanmasının silah bırakmak için gerekli olduğunu öne sürüyor ve Hükümet’in Meclis'te görüşmeye açtığı iç güvenlik yasası paketinde değişiklik talep ediyor. Davutoğlu paketin genel anlamda değiştirilmeyeceğini açıkladı.

Heyetin bu ziyareti tüm bu yaşananlar göz önüne alındığında hayli önemli.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ort...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0