Görüş Bildir
Haberler
Orhan Pamuk: 'Nobel Diplomat Olmama Neden Oldu'

Orhan Pamuk: 'Nobel Diplomat Olmama Neden Oldu'

Geçen günlerde yeni romanı Kafamda Bir Tuhaflık'ı yayımlayan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, bir edebiyat söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi ve kazandığı Nobel'e dair açıklamalarda bulundu.

Nobel ödülü aldığım sırada Masumiyet Müzesi adlı romanımın tam ortasındaydım. Böylelikle ‘Nobel Ödülü aldım, bundan sonra herkes bana böyle bir ödül aldığım için daha dikkatli bakacak, ne yazacağım’ gibi bir derdim olmadı. Yoğunluk geçtiği zaman kaldığım yerden devam ettim. Ama evet Nobel Ödülü insanı ünlü yapıyor. Daha çok kıskançlık, daha çok ilgi, daha çok öfke, daha çok sevgi oluyor,' diyen Pamuk sözlerine şöyle devam etti: 'Bu ödül birazcık daha diplomat olmama neden oldu. Ben kimseyi temsil etmiyorum, kendi kendime konuşuyorum. 

Nobel Ödülü dertli bir temsiliyet sorunu çıkardı. Çok şikayet ettiğimi sanmayın. Gazeteciler sürekli bizden, Nobel Ödülü kazananlardan şikayet etmesini; ‘Çok ünlü oldum, çok kötü oldu,’ demesini bekler. Ben öyle hissetmiyorum, gayet güzel oldu. İlla ki ödülden şikayet etmemi isteyenlere 'Çok güzel bir şey, size de tavsiye ederim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın