Görüş Bildir
Haberler
Orhan Kemal Ödülü Hamdi Koç'a

Orhan Kemal Ödülü Hamdi Koç'a

Ulaş
03.06.2014 - 17:31

Orhan Kemal Ödülü Hamdi Koç'a

‘Çıplak ve Yalnız’ romanını 2013 yılında çıkaran Hamdi Koç, 43. Orhan Kemal roman ödülüne layık görüldü.

Bu yıl 43. kez verilen, önceki yıllarda kazananları arasında Yiğit Bener, Kamuran Şipal, Hıfzı Topuz, Hasan Ali Toptaş gibi isimlerin bulunduğu ‘Orhan Kemal Roman Armağanı’ bu yıl Hamdi Koç’a verildi. Aynı zamanda Orhan Kemal’in ölümünün 100. yılında verilen bu ödül, Orhan Kemal Kültür Merkezi tarafından, Hamdi Koç’a Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde takdim edildi.

Orhan Kemal'in şiirlerinin okunmasıyla başlayan törende, yazar Işık Öğütçü 'Doğumunun 100. yılında Orhan Kemal', Turhan Günay 'Orhan Kemal Roman Armağanı', Handan İnci 'Edebiyatımızda Orhan Kemal', Adil İzci '100. yaşında Orhan Kemal'in düşündürdükleri', Etem Çalışkan 'Tanıdığım Orhan Kemal', Bengisu Rona 'Orhan Kemal'i çevirmek' ve Doğan Hızlan 'Orhan Kemal'den Hamdi Koç'a' başlıklı konuşmalar yaptı.

Konuşmalardan sonra yazar Hamdi Koç ödülünü Nazım Kemal Öğütçü'nün elinden aldı. Hamdi Koç, ödül konuşmasında ise şunları söyledi:

'Bundan sonra daha iyi romanlar yazmak zorundayım. Umarım yazabilirim. Ben de, bugün bana olduğu gibi bundan sonra gelecek yazarlara kendilerini değerli hissettirecek romanlar yazabilirim .’ dedi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/orh...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0