Görüş Bildir
Haberler
Org. Özel’den 'Kozmik Oda' Açıklaması: 'Hiçbir Girişimim Olmadı'

Org. Özel’den 'Kozmik Oda' Açıklaması: 'Hiçbir Girişimim Olmadı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kozmik Oda belgelerinin savcılığa verilmesi hakkında “Hiçbir girişimim olmadı” dedi.

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan, Org. Özel’e, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un sözleri ile Kozmik Oda soruşturmasını yürüten Savcı Mustafa Bilgili’nin “Başbuğ döneminde Karargah’tan çıkarılamayan kozmik harddisk ve fotokopiler 16 Mart 2013 günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel döneminde savcılığa teslim edildi” sözlerini yöneltti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayı da hatırlatan Çevikcan, Özel’den “Söz konusu belgelerin savcılığa teslim edilmesine ilişkin hiçbir girişimim olmadı” yanıtını aldı.

Serpil Çevikcan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Dün açıklamayı inceledikten sonra Genelkurmay Başkanlığı ile temasa geçtim.

Orgeneral Özel’in ayrıca bir değerlendirmesi olup olmadığını sordum.

Şu değerlendirmeyi yaptığı yanıtı geldi, “Söz konusu belgelerin savcılığa teslim edilmesine ilişkin hiçbir girişimim olmadı.”

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün verdiği yanıt şöyle:

“Genellikle Sayın Genelkurmay Başkanımız, resmi internet sitemizden kişisel açıklamalar yapmaktan kaçınmıştır ve kaçınmaktadır. Bu açıklamamız da tamamen kurumsal niteliktedir. Açıklamamızın 11. maddesinde Genelkurmay Başkanlığı olarak yaptığımız işlemin amacı çok açık olarak belirtilmiştir. İlave bir açıklamanız olacak mı sorunuza cevaben, şunu söyleyebiliriz; ‘Bugün bazı gazetelerde yayımlanan kozmik büro evraklarının Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından savcılığa teslim edildiğine yönelik haberler asılsızdır ve gerçek dışıdır. Genelkurmay Başkanımızın konuyla ilgili hiçbir girişimi olmamıştır. Tamamen hukuki kurallar çerçevesinde hareket edilmiştir.” 

Milliyet ve ZETE

Kaynak: http://zete.com/org-ozelden-kozmik-ac...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0