Görüş Bildir
Haberler
Önünde Kuyruk Oluşan Tatlıcıya Para Cezası

Önünde Kuyruk Oluşan Tatlıcıya Para Cezası

Eskişehir’de kilosu 18 ile 30 lira arasında değişen fiyatlarda baklava satan ve önünde uzun kuyrukların oluştuğu tatlıcıya polis ekiplerince koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 860 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca uzayan kuyrukta bekleyenlere polis, megafonla uyarı anonsları yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tepebaşı ilçesine bağlı Şeker Mahallesi’nde kilosu 18 ile 30 TL'den satılan baklavaları almak için tatlıcı önünde dün uzun kuyruklar oluşurken, yaklaşık 2 ton baklava 3 saatte tükendi. Ramazan Bayramı arifesinde bu sabah saatlerinden itibaren tatlıcı önünde uygun fiyatlı baklava almak isteyenler yine uzun kuyruklar oluşturdu. 

Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş yerine koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 860 lira idari para cezası uyguladı.  Cezanın  iş yerine,  sosyal mesafesiz kuyruğa önlem almadığı gerekçesiyle verildiği öğrenildi. Polis ekipleri, sık sık  kuyrukta bekleyenlerin sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uyması için megafonla uyarılarda bulundu. Polis uyarılarında, “Değerli vatandaşlarımız, sıra beklerken lütfen, sosyal mesafe kuralına riayet edelim. Sağlığımız için lütfen sosyal mesafe kuralına uyalım” dedi.

"Her müşterinin başına adam dikemem"

"Her müşterinin başına adam dikemem"

Cezai işlem uygulanan işletme sahibi duruma sinirlenerek polise tepki gösterdi. Elemanlarının kalabalığı uyardığını iddia eden işletme sahibi, “Her müşterinin başına adam dikemem. Zaten elemanlarımız dolaşıyor, isterseniz sorabilirsiniz' dedi.

Dört saattir baklavacı önünde beklediğini belirten İlyas Yılmaz ise tatlı için 5 kilometrelik yolu bisikletiyle geldiğini söyledi. Oluşan kalabalıktan virüsün yayılacağından endişe duyan Yılmaz, “4 saattir bekliyoruz. Damak lezzeti var. Beğendik, hoşumuza gitti. Gerçekten beğendiğim için girdiğim sıraya da değiyor. Şuan tatlı bitti desinler, çeker giderim benim için problem yok. Tatlı için Tepebaşı’ndan yani yaklaşık 5 kilometre yolu bisikletle geliyorum. Şu kalabalıktan korona bile çıkar. Zaten iç içe duruyoruz” diye konuştu.

Tatlıcı önündeki kuyruk polis ve Tepebaşı Belediyesi zabıta ekiplerince sürekli denetleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
87
36
6
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rans

Adam zaten ucuza satıyor bir de utanmadan gidip ceza yazıyorsunuz. Hani eylemde göt göte maskesizlere ceza. Yok tabi onlar sizden.

Tek Ton

Allah bunun acısını çıkartır ne istiyorsunuz kardeşim esnaftan

Can_Can

Kendisi koskoca polis teşkilatı olarak en fazla anons yapabiliyor ama dükkan sahibinden sokaktaki! insanları hizaya sokmasını bekliyor.. Artık muz cumhuriyet... Devamını Gör