Görüş Bildir
Haberler
Onları Nasıl Etkilediğimizin Farkında mıyız? Doğar Doğmaz Makyaja Başlayan Çocuklar

etiket Onları Nasıl Etkilediğimizin Farkında mıyız? Doğar Doğmaz Makyaja Başlayan Çocuklar

Fulin
17.06.2016 - 17:57

İçinde bulunduğumuz görsel çağda kafayı estetik olmakla, dış görünüşle bozduk. Bu da moda, makyaj ve bizi daha güzel gösterecek her şeyin peşinden gitmemize neden oldu. Sosyal medyanın da etkisiyle birbirimizden etkileniyor, bu güzellik işini her gün daha da abartıyoruz. Peki dünyayla yeni yeni tanışan çocukları nasıl etkilediğimizle ilgili bir fikrimiz var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçücük çocukların bir profesyonel edasıyla makyaj yaptığı videoları görmüşsünüzdür.

İlk kez görüyorsanız da şok olmayın, çünkü yeni bir şey değil.

Evet, bu çocuklar da sıradan birer çocuk ve her çocuk gibi sevimliler.

Hem "biz de küçükken annemizin rujunu sürüyor, oje sürdürmek için yalvarıyorduk", öyle değil mi?

"Bizim zamanımızda sosyal medya da yoktu, şimdiki çocuklar her şeyi kolayca öğreniyor" da diyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oysa bu çocuklara özgü bir şey değil; çoğumuz kolay eyeliner çekmeyi, değişik ipuçlarını bu şekilde kolayca öğreniyoruz.

Bazı çocuklar makyajı olması gerektiği gibi çocukça yaparken, bazıları ise gerçek bir profesyonel gibi. Bu da bu tür videoları, büyüklerini ne kadar dikkatli izlediklerini gösteriyor.

Elbette çoğu bu videolar için bir büyüğünden de yardım alıyor. Aileleri de bunu sevimli buluyor olmalı. Şu an için gerçekten de çok tatlılar, peki biraz daha büyüdüklerinde ne olacak?

Bu çocuklar oyuncak değil, gerçek malzemeler kullanıyor; birkaç nesil öncesinin 20'li yaşlarında keşfettiği birçok makyaj malzemesi onlar için çok sıradan.

Küçükken annelerinin makyaj malzemeleriyle sadece evde uygulamalar yapan küçük kızlar, biraz daha büyüdüklerinde okulda da makyaj yapıyor. Çünkü makyajsızken öz güvenlerinin azaldığını söylüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahsettiğimiz makyaj elbette bir zamanların dudak nemlendiricisi makyajından ibaret değil. Henüz ergenliğe bile girmemişken ciltlerini yormaya başlıyorlar.

Büyüdükçe kullanılan malzeme sayısı, güzellik konusundaki talepler de artıyor ve estetik ameliyat yaşı dünyada giderek daha aşağıya düşüyor.

En önemlisi de sadece saç, makyaj, moda ve bunun gibi şeylerle geçirilen; gelecekte kayıp olarak adlandırılacak çocukluk.

Çocukların çocukluğunu yaşayacağı çok kısıtlı bir zaman varken ve yetişkinlik çok daha uzunken bu kısacık ve değerli zamanın bu şekilde harcanması, bireylerin geleceği açısından da tehlikeli.

Henüz cinsiyetiyle ilgili birçok şeyin farkında olmayan küçük kızların kadınlaşma çabası da ayrı bir konu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu noktada ailelere ve hatta tüm yetişkinlere büyük görev düşüyor, birer yetişkin olarak tek ilgi alanımızın güzellik olması yüzünden dünyayı yeni algılayan birinin dünya algısının da bu olması çok normal.

6 yaşında bir kızın profesyonel makyaj yapmak yerine boyama kitabını boyadığı bir dünya dileğiyle...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2114
729
502
500
284
53
46
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gamze Su

17 yaşındayım , bu kadar makyaj malzemesi olduğunu , nasıl sürüldüğünü bile bilmiyorum . Doğallık en güzeli dostum

Ecem Sinemis Üke

20 yaşındayım. Arkadaşlarım tarafından yalvararak yapılan 8 makyaj haricinde hiç yapmadım. Ah bu arada o 8 makyajın hiç biri kendi elimden çıkma değil. Hepsi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sorumsuz ve duygusuz kapitalizm bunu ilk kez servis etmiyor önümüze. Barbi bebeklerle zaten yozlaşan çocuklar, makyaj da yapar, bebek yaşta vücudunu beğenmem... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sondaki takma kirpik takabildi.Ben daha maskarayı gözüme sokmadan süremiyorum.