Görüş Bildir
Haberler
Kalpler Kırılmasın Yeter! Öfkenizi Dizginlemeye Yarayan 10 Etkili Yöntem

Kalpler Kırılmasın Yeter! Öfkenizi Dizginlemeye Yarayan 10 Etkili Yöntem

şeyda
15.09.2018 - 01:05

Öfke, doğal ve bazen gerekli durumlarda iç dünyamızı ifade edebilmemiz için yararlı bir duygudur. Ama her şeyin fazlası gibi öfkenin de aşırı olması iyi değildir. Kontrol edilemeyen öfke, strese sebep olacağı gibi iş arkadaşlarımızla, akrabalarımızla, sevgilimizle, arkadaşlarımızla hatta kendimizle bile başımızın belaya girmesine sebep olabilir.

Öfkenizi daha kolay kontrol altına almanızı sağlayacak 10 yöntemi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçinize atmayın.

1. İçinize atmayın.

Duyduğunuz öfkeyi içinize atarsanız, bu duygu bir süre boyunca birikecek ve bir noktada da korkunç sorunlar doğurabilecek şekilde patlayacaktır. Öfke duyduğunuz olayı, en ufak detaylarını bile atlamadan bir kağıda yazıp, sonra o kağıdı yok ederseniz, bu zararlı duygudan daha kolay kurtulabilirsiniz.

2. Sevdiğiniz birisiyle iletişime geçin.

Arkadaşça bir sarılma veya sevdiğiniz kişiyle kuracağınız  birkaç cümle dahi, öfkenizi kontrol altına alıp, sakin ve daha mutlu olmanızı sağlayacaktır, probleminiz ne olursa olsun...

3. Sakız çiğneyin.

Sakız çiğnemenin, herhangi bir şeyin vücutta oluşturduğu kötü enerjiyi atmada yardımcı olduğu, bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.

4. Yürüyüşe veya koşuya çıkın.

Bir şekilde fiziksel aktivitede bulunmanız gerekli. 20 dakika yürüyün, koşun veya 30 mekik çekin, hangisini isterseniz... Böylelikle beyniniz endorfin salgılayacak ve yaktığınız enerji mutluluk olarak size geri dönecekir.

5. Sevdiğiniz bir şarkıyı söyleyin.

Enstrüman çalabiliyorsanız onu da yapın, çok iyi olur. Şarkı söylemenin sinir ve stres düzeyini azaltabildiği kanıtlanmıştır. Sessiz bir yere gidin ve sadece kendi sesinizi dinleyin, gerilen tüm kaslarınız rahatlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çiğnerken çok ses çıkaran bir yiyecek tüketin.

Bir şeye kızdığınızda, çok fazla yemek yemeniz (biliriz o 1 kutu çikolata bitirme nöbetlerini...) daha sonra kendinize daha kızgın olmanıza sebep olabilir. Bunun yerine, yerken gürültü çıkaran, havuç gibi, bir yiyecek seçerseniz bu sizi zihinsel olarak rahatlatacak ve öfkelendiğiniz zaman gerilen çene kaslarınızı da dinlendirecektir.

7. Baş parmağınıza üfleyin.

7. Baş parmağınıza üfleyin.

Öfkeden ve sinirden dolayı kalp atışlarınızın hızlandığını hissettiğiniz anda, alışılmadık bu öfke kontrol yöntemi oldukça işinize yarayacaktır. Baş parmağınıza sakince üfleyin! Komik gelebilir ama baş parmağınızın kendine özgü bir çeşit nabzı vardır ve üflediğiniz zaman, kalp atış hızınızın normale döndüğünü görebilirsiniz.

8. Ev işi yapın.

Bu fikir size itici gelebilir ama siz yine de bizi dinleyin. Eşyaları, evinizi temizlemek veya düzenlemek, çok geçmeden sizi sakinleştirecektir. Dolabınızı yeniden organize etmek, çiçeklerinizi sulamak veya elektrikli süpürgeyle birkaç oda gezmek, sizi çok daha huzurlu bir ruh haline büründürecektir.

9. Bitkilerin yanında bir süre durun.

Sadece fikri bile o kadar rahatlatıcı ki! Herhangi bir bitkinin yanında 10 dakika kadar durmak bile, beyninizin öfkeli olduğunuz anlarda en çok ihtiyaç duyduğu oksijeni size sağlayacaktır. Yasemin ya da lavanta gibi hoş kokusu olan bir çiçek, size stresten uzak, rahat bir uyku kazandırabilir.

10. Zamanlayıcı kurun!

Sahiden de her şeyin ilacı mıdır, zaman? Öfke kontrolünde öyle olduğu kesin. Öfkenizi yaşamanız için kendinize belli bir süre verip, sonrasında sakinleşmek zorunda olduğunuzu hissederseniz, öfkeyle aranızdaki savaşın kazananı belli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer öfke kontrolüyle ilgili bir öneriniz varsa, lütfen yorum kısmında bizimle paylaşın. 🙏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
46
18
10
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Düşünmeye yoğunlaştığın zaman öfkeni dindirebiliyorsun ama duygularını bastıramıyorsan işte o zaman öfkeni kontrol edemiyorsun. İstediğin kadar duyumsa, değ... Devamını Gör

Midoriya

Sadece öfkeyi dindirmek için değil rahatlamak için de kullanılabilecek öneriler, faydalı bir içerik olmuş.

Azra

Psikoloğum sinirlendiğinde sinirinin şiddetti hızında elini aç kapa, çok sinirliyliysen hızlı hızlı, hafif sinirliysen yavaş yavaş avcunu aç kapa, o sırada d... Devamını Gör