Görüş Bildir
Haberler
Ömrü Tükenen Pillere Kesin Çözüm!

Ömrü Tükenen Pillere Kesin Çözüm!

Onedio Medya
02.06.2014 - 16:49 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 17:29

Her şarjda ömründen bir parça daha kaybeden Li-Ion piller için harika bir haber...

Lityum iyon pilleri derdi anlaşıldı

Akıllı telefonların pil ömürleri, şüphesiz günümüzdeki en büyük problemlerden birisi. Kullanılan lityum-iyon piller, her şarj edildiğinde bir önceki sefere göre daha az dayanıyor. Belli bir kullanımdan sonra ise ömürleri, artık işe yaramayacak kadar kısalıyor. Bu sebepten dolayı herhangi bir akıllı telefonun ilk gün sunduğu pil ömrü ile bir yıl sonraki arası gözle görülür fark bulunuyor.

Amerika'nın Enerji Departmanı tarafından konu hakkında uzun süredir yapılan açıklamalar en nihayetinde bir sonuca bağlandı ve hem pil ömrünün kısalmasına yol açan mekanik anlaşıldı, hem de konu hakkında nasıl bir çözüm uygulanması gerektiği ortaya çıktı.

Lityum piller, enerjiden çekildikleri anda içerlerinde bulunan lityum iyonları (L+), pilin artı kutbundan, eksi kutbuna doğru susuz elektrolitlerin, elektrik enerjisi aracılığı ile taşınmasını sağlıyor. İşte bu mekanik, telefonlarımızın pilini yaratan sistem.Bu döngü her seferinde aynı verimde tekrarlanamıyor. Bu döngüyü tamamlayan lityum iyonları, pil boyunca yaptığı hareketi her tekrarladığında, elektrolitlerin fiziksel yapılarında farklılık oluşmasını engelleyemiyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/omru-tuk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın