Görüş Bildir
Haberler
Omicron Varyantı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Türkiye'de Omicron Varyantı Var mı?

Omicron Varyantı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Türkiye'de Omicron Varyantı Var mı?

Omicron, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant oldu. Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturya ve Avusturalya'da tespit edildi. Türkiye'de vaka var mı tüm gözler bu sorunun cevabını arıyor. Peki yeni Omicron varyantı nedir? Belirtileri neler? Tüm soruların cevabı haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afrika'da tespit edilen ve hızla yayılarak başta Avrupa ve Asya'da endişe yaratan Omicron varyantı, bir diğer adıyla Nu varyantı dünyayı derinden sarsıyor. ilk olarak Güney Afrika, Botsvana ve Hong Kong'ta tespit edilen Omicron varyantı Türk vatandaşlarını endişelendiriyor. Peki belirtileri nedir?

Omicron Varyantı Nedir?

Omicron Varyantı Nedir?

Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü yeni varyant B.1.1.529'u ‘endişe verici tür’ olarak sınıflandırdı ve Omicron olarak adlandırdı. Bilim insanlarının delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu söyledi. Omicron bir diğer adıyla nu varyantı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant oldu. Uzmanlar bu varyant içerisinde tam 32 farklı mutasyon tespit edildiğini açıklarken, bu virüsün corona virüsü aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini duyurdu.

Bilim İnsanlarından Açıklamalar

Bilim İnsanlarından Açıklamalar

Bilim insanları, “Bu varyant şu ana kadar karşılaştıklarımız arasında en tehlikelisi olabilir” yorumunu yaparken şu ana kadar sadece 10 vaka tespit edildiği belirtildi. Üç farklı ülkede bulunduğunu açıklayan London College Üniversitesi'nde görevli bilim insanı Profesör François Balloux, “Bu varyant muhtemelen teşhis konulmayan bir AIDS hastasına bulaştıktan sonra mutasyona uğradı” dedi.

Omicron Varyantı Belirtileri Nedir? Dr. Angelique Coetzee Açıklaması

Omicron Varyantı Belirtileri Nedir? Dr. Angelique Coetzee Açıklaması

Dr. Angelique Coetzee, hastalığın getirdiği belirtileri ve etkilerini kamuoyuna açıkladı. İngiliz basınına konuşan Güney Afrikalı doktor, belirtiler diğer varyantlarda görülenlerden farklı olduğunu söyledi. Dr. Coetzee, “Semptomlar olağandışı fakat hafif geçiyor. Fakat varyant aşı olmayanları ve yaşlıları çok etkileyebilir”

18 Kasım'da aşırı yorgunluk gösteren ve diğer semptomları da gösteren dört kişilik bir aileye baktıktan sonra Güney Afrika Aşı Danışma Komitesi'ne bilgi veren Coetzee, “Semptomları daha önce tedavi ettiğim hastalardan çok farklıydı ve daha hafif geçiyordu. Aşırı yorgunluk ve halsizlikleri vardı” dedi. Şu ana kadar test sonuçları pozitif çıkan yaklaşık 20 hastası olduğunu dile getiren Coetzee, “Bunların çoğu genç erkekler. Hastaların yarısı aşı olmayanlar ve Omicron hastalarının hiçbiri koku ya da tat alma hissini yitirmedi” dedi.

Türkiye'de Omicron Varyantı Var mı?

Türkiye'de Omicron Varyantı Var mı?

Omicron mutasyonu şu ana kadar Türkiyede görülmedi. Vakaların görüldüğü ülkeler; Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturya ve Avusturalya

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın