Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'den Kayyum Açıklaması: Hukuki Bir Süreç

AK Parti'den Kayyum Açıklaması: Hukuki Bir Süreç

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasıyla ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklama parti sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik 'Bu hukuk üzerinden yürüyen  bir süreç. Eğer hukukla ilgili bir tartışma varsa bunu hepimiz izliyoruz zaten' dedi. Çelik'in ardından konuyla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu da konunun 'Hukuki bir süreç' olduğunu söyleyerek, 'Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil' dedi.

Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Çelik'in kayyumla ilgili açıklaması şöyle: 

'Bu hukuk üzerinden yürüyen bir süreç. Uzun zamandır paralel devlet yapılanmasıyla ilgili bir süreç yürüyor. Herkes bunu hukuken tartışabilir. Muhalefetin oraya gidip blok halinde bir gövde gösterisi yapması, hiç kimse zannetmesin ki medya özgürlüğüyle ilgili bir şey. Tasarrufu yanlış bulmalarıyla ilgili bir şey. Herhangi bir şekilde, AK Parti'nin itham edildiği bir durumda hemen karşı tarafta sıralanıyorlar. Türkiye bunu  net bir şekilde tartışır: Medya özgürlüğü konusunda şimdiye kadar AK Parti hükümetleri ne adım atmışlar, bugün geçmişten daha mı az özgürüz? Ama ben bu tartışmanın sağlıklı bir şekilde yapıldığını, demokratikleştirme paketlerinin hakkıyla değerlendirildiğini düşünmüyorum. Bu sesi çok çıkanlar tarafından. Eğer herhangi bir AK Parti karşısında bir şey varsa bu blok orada yer alıyor. Eğer hukukla ilgili bir tartışma varsa bunu hepimiz izliyoruz zaten. Bunun dışında, bu konuyu siyasi bilek güreşine çeviriyorlarsa bu konuda Türkiye'ye iyi bir iş yapmış olmazlar.'

Davutoğlu da hukuki bir süreç dedi

Davutoğlu da hukuki bir süreç dedi

Ömer Çelik'in ardından Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu da konunun 'Hukuki bir süreç' olduğunu söyleyerek, 'Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil' dedi.

Best FM ve Baba Radyo ortak yayınında katıldığı 'Seçim Özel' programında Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, 'Bu hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lâzım' dedi.

Yayın grubunun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili daha önce yapılan bazı soruşturmalar olduğunu hatırlatan Davutoğlu, 'Bu tamamıyla hukuki bir süreç olarak değerlendirilmesi gereken bir konu' diye konuştu.

Habertürk ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
21
18
14
8
5
0