Görüş Bildir
Haberler
Ölünce Ağaca Dönüşmek İster Misiniz?

Ölünce Ağaca Dönüşmek İster Misiniz?

07.02.2014 - 09:15

Ölünce Ağaca Dönüşmek İster Misiniz?

“Küllerinden yeniden doğmak” deyimi gerçeğe dönüştü. Bundan böyle yakılmayı seçenler için artık yeni bir seçenek daha mevcut: Yaşayan bir ağaca dönüşmek!

‘Bios Urn’ markasıyla satışa sunulan özel kit, aslında küllerin konulduğu kaseyi bir ‘saksıya’ dönüştürme fikrinden ibaret.

Martin Azua ve Gerard Moline tarafından tasarlanan ve üretilen ‘Bios Urn’, küllerin zaman içinde ağaca dönüşmesini sağlayacak yeterli miktarda toprak ve tohum içeriyor.

Bir cenaze ürünleri şirketi tarafından satışı yapılan kit, hindistancevizi kabuğu, sıkıştırılmış bitki ve selülozdan üretilmiş. Bu maddeler kendiliğinden doğada çözünürken, fosfor bakımından zengin olan küller ise ağacın büyümesine yardımcı oluyor!

Bios Urn’un yaratıcısı Martin Azua da şimdiden nerede ve hangi şekilde bir ağaca dönüşmek istediğini planlamış bile!

Bios Urn bu konudaki tek örnek de değil. Fransız tasarımcı Margaux Ruyant’ın Poetree’si de benzer bir işleve sahip.

Poetree Bios Urn’dan farklı olarak seramik bir gövdeye sahip ve üzerinde ölen kişiye ait bilgiler içeriyor. Ayrıca mantardan bir koruması da var. Bu da yakınlarının istediği zaman mantar korumayı çıkarma ve Poetree’yi toprağa yerleştirmelerini sağlıyor. Güneş içeriye girmeye başladığı andan itibaren tohum ağaca dönüşmeye başlıyor.

Hem Poetree, hem de Bios Urn cesedinin bir ağaca dönüşmesini arzu edenler kadar, geçmişte kaybettikleri kişiyi bir “mezar taşı” yerine yaşayan bir “ağaç” olarak görmek isteyen yakınları için de tercih nedeni olacak gibi görünüyor.

SİZ ÖLÜNCE HANGİ AĞACA DÖNÜŞMEK İSTERSİNİZ? YORUMLARI ALALIM

Kaynak: http://cicibebeler.com/yasam-alani/bu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın