Görüş Bildir
Haberler
Ölümle Burun Buruna Olan Birinin Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler Listesinde Ne Olurdu?

Ölümle Burun Buruna Olan Birinin Ölmeden Önce Yapılması Gerekenler Listesinde Ne Olurdu?

''Bundan birkaç yıl önce bana bu soruyu sorsalardı, Avrupa'ya yelken açmak, engin denizlerde wakeboard yapmak veya dünyayı dolaşmak derdim. Ama şu an bu listeyi yapmam mümkün değil, o yüzden yepyeni bir liste oluşturdum ve bu liste artık benim hayatım.'' diyor Jay Smith. Peki Jay Smith kim? 

Kendisi 37 yaşında kendi şirketini yöneten evli ve iki çocuk babası bir ALS hastası. İki yıl önce teşhis koyulan Smith, artık dünyayı gezmek bir yana kendi başına yemek bile yiyemiyor. 

''Kimseyi üzmek ve sıkmak istemiyorum, harika günler geçirdim. Buradaki amacım hayatın ne kadar çabuk değişebileceğini göstermek. Peki şimdi baştaki soruya dönersek: Ölümün gözlerinin içine bakan bir insanın ölmeden önce yapılacakları listesinde ne olur? Cevap bayat gibi gözükse de çok basit: Hayatımı sevgi ile doldurmak. Sevgi duygusunu tanımlamak epey zor olduğundan, gelin size üç küçük adımda ölmeden önce yapılacaklar listemi açıklayayım.''

Küçük bir not: Jay Smith'in, ALS hastalığı ile savaşmak adına kurduğu every90minutes.com'a buradanulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/jay-smi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendimi olduğu gibi kabul etmek.

Kendimi olduğu gibi kabul etmek.

Herkes kendisini geliştirmek ister. Eğer siz de benim gibiyseniz, muhtemelen hayatta karşınıza zorluklar çıkmıştır, belki de hayallerinize ulaşamamışsınızdır. Muhtemelen sizden daha başarılı arkadaşlarınız, daha çekici bir kardeşiniz vardır. Fakat ölümle burun buruna geldiğinizde, bunları çok düşünmemeye başlıyorsunuz. 

Acı, tatlı, mutlu, hüzünlü tüm anlarınıza tekrar geri dönmenizi isteyeceğiniz bir zaman varsa o da ölümcül bir hastalığa sahip olduğunuz zamandır. Bütün o duyguları tekrar hissetmek... Pek çok güzel şey yaşadım, pek çok kötü şey de yaşadım. Ama yaşadığım her anı seviyorum. Kendimi seviyorum.

Etrafımdakilere sevgi ile yaklaşmak.

Etrafımdakilere sevgi ile yaklaşmak.

Çevremizde sevdiğimiz pek çok insan var. Yani sayılır. Çılgın bir komşumuz, sinir bozucu eski bir arkadaş, belki de çok konuşan bir akraba. Genellikle sevdiğimiz insanların yanında olduğumuzda, onlara sevgi ile yaklaşmayı unutabiliyoruz. Sevgimizi kısıtlıyoruz. Ama ne zaman sevginizi kısıtlamamaya başlarsanız, fark edeceksiniz ki sevdiğiniz insanlar ile olan ilişkiniz daha sıcak ve parlak bir hal alacaktır.

Her bir anı yaşamak.

Her bir anı yaşamak.

Bana ALS teşhisi konulduğundan bu yana dünyaya bakış açım oldukça değişti. Etrafımda bir sürü güzellik ve sevgi görüyorum. Her bir anı adeta yavaş çekimde yaşıyorum, her bir detayı hafızama işliyorum. Örneğin daha geçen gün, bir yusufçuk koluma kondu ve artık onu kovmak için hareket edemediğimden onun oraya konuşunu, dev gözleriyle bana bakışını inceledim. Ne kadar da büyüleyici bir canlı! 

Elbette yapmak isteyeceğim daha pek çok şey var. Ama bunlara ölmeden önce yapılacaklar listesi demek komiğime gidiyor. Kızlarımın evlenmesini görmek, gecenin bir yarısı torunum oldu diye hastaneye koşmak ve yaşlanana kadar karımla beraber olmak istiyorum. Şimdilik bunlar çok zor gözükse de, bir tedavinin eninde sonunda bulunacağına dair umudum tam!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0