Görüş Bildir
Haberler
Futbolda Tarihi Protesto!

Futbolda Tarihi Protesto!

Fatih
30.01.2014 - 22:10 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 12:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbolda Tarihi Protesto!

Real Racing futbolcuları, tüm dünyada büyük yankı uyandıracak bir protestoya imza attı.

 Real Sociedad ile Real Racing Santander'i karşı karşıya getiren İspanya Kral Kupası çeyrek final mücadelesi, oldukça ilginç bir olaya sahne oldu. Karşılaşma 30. saniyede Santanderli oyuncuların protestosu nedeniyle iptal oldu.

Üçüncü Lig (Segunda Division) ekibi Real Racing'te forma giyen futbolcular, santranın ardından orta sahada toplandı. Yedek oyuncular ve teknik ekip de saha kenarında omuz omuza vererek tarihi protestoya destek verdi. Sociedadlı oyuncular ise bir süre kendi sahalarında top çevirdikten sonra meşin yuvarlağı taca gönderdi.

Bunun üzerine hakem Gil Manzano, kaptan Mario Fernandez'i yanına çağırdı. İspanyol file bekçisinden 'Oynamayacağız' yanıtını alan hakem, maçı iptal eden düdüğünü çaldı.

TARAFTARDAN ALKIŞ

Taraftarlar, maçı oynamayan Santander futbolcularını uzun süre ayakta alkışladı. Oyuncular da tribünleri selamladıktan sonra soyunma odasına gitti.

FUTBOLCULARDAN BİLDİRİ, BAŞKANDAN 'İHANET' CEVABI

Bu sıradışı protestonun sebebi ise Racing Yönetim Kurulu'nun defalarca söz vermesine karşın oyunculara olan borçları ödememesi. Zira geçtiğimiz günlerde bir bildiri yayımlayan futbolcular, maç gününe kadar başkanın istifa etmemesi halinde karşılaşmaya çıkmayacaklarını belirtmişlerdi. Başkan Angel Lavin ise futbolcular ve teknik ekibi kulübe ihanet etmekle suçlamış, 'sadece üç aydır maaşlarını alamıyorlar. Sorunu da çözeceğiz. Bu kadar kısa süre içinde para alınamadığı için grev kararı alınmaz' ifadelerini kullanmıştı.

İspanya'nın köklü kulüplerinden Racing, 2011 yılında Hintli işadamı Aly Syed tarafından çoğunluk hissesi satın alındıktan sonra zor günler yaşamaya başlamış, kulübün hesaplarına ambargo konulmuş ve yaklaşık 50 milyon euro borcu olduğu açıklanmıştı.

GÖKHAN KARATAŞ | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/spor/futbol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
0
0
0
0